![]() |
|
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Yemeklere Lezzet Veren Şifalı Bitki Bahçesi
1. Jasminum sambac (Arabian jasmine) : (Arap Yasemini) Sıcak suya eklenerek çayı yapılabilir. 2. Laurus nobilis (bay laurel) : ( Kahverengi Defne) Bu uzun ömürlü bitkinin keskin yaprakları çorbaya, soslara ve yahnilere eklenebilir. 3. Rosmarinus officinalis Prostratus Group (rosemary) : ( Biberiye) Et yemeklerinde ve ekmek yapımında kullanırlır. Sebze garnitürlerine lezzet katar. 4. Anethum graveolens (dill) : ( Dereotu) Salatalarda ,dolmalarda vs. kullanılır. 5. Mentha aquatica × piperata f. citrata 'Orange' (orange mint) : ( Portakal Nanesi) Meyve salatalarına, tatlılara ve buzlu çaya değişik bir aroma verir. 6. Satureja hortensis (summer savory) : ( Yaz Kekiği) Et yemekleri, salatalar ve makarnalarda kullanılır. 7. Ocimum basilicum (sweet basil) : ( Tatlı Fesleğen) Salata ve makarna tabaklarına lezzet verir. 8. Artemisia dracunculus (French tarragon) : ( Fransız Tarhunu) Et yemeklerine, turşulara ve sirkelere lezzet verir. 9. Salvia officinalis (garden sage) : Lezzeti bir tereyağı sosu yapmak ve kümes hayvanlarının pişirilmesinde kullanılır. 10. Lavandula angustifolia 'Hidcote' (lavender) : ( Lavanta) Çok güzel kokuludur. Dondurmalara lezzet verir. 11. Origanum majorana (sweet marjoram) : ( Mercanköşk) Bu güzel kokulu birki salatalarda, pizalarda , et ve sebze yemeklerinde kullanılır. Tereyağı ve domates soslarına lezzet katar. 12. Thymus vulgaris (French thyme) : ( Fransız Kekiği) Et yemeklerinde, soslarda kullanılır. Not: Bitkilerin gösterişlerini artırmak için antik görünüşlü saksılara ekilebilir, mevsimlik çiçekler düzenlemeye dahil edilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|