Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilker_eroglu
Merhaba;
İlk baslardaki kiraz tursusunu anlamadim ben nasıl oluyor kavurmasi filan biraz acıklanabilirmi cok ilginc geldi bana.
İlker
|
KiRAZ TURŞUSU: Kiraz toplandıktan sonra temizlenir. Bidona önce kiraz sonra tuz ve su ilave edilerek bi*don doldurulur ve ağzı kapatılır.
Kiraz turşusunu kavururken kirazın çekirdeği çıkarılır. Yağ, soğan veya pırasa yaprağını kavurur; üzerine kirazı döktükten sonra kaynamaya bırakırız.
Kiraz turşu kavurması
Malzemeler
2 kase Kiraz turşusu
1 büyük soğan
Zeytinyağı
Hazırlaması
Kiraz turşularını 1gece tuzunu çıkartmak için bir gece boyunca suda bekletin. Soğanları piyazlık olarak ince ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun, kavrulan soğanların üzerine tuzunu çıkattığınız kirazları süzerek ekleyin ve 1 bardak su ekleyerek hafif ateşte yavaş yavaş pişirin
[ATTACH]
[/ATTACH]