View Single Post
Eski 19-11-2007, 18:41   #149
Oğuzhan
Ağaç Dostu
 
Oğuzhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 23-07-2006
Şehir: Karabük
Mesajlar: 4,526
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilker_eroglu Mesajı Göster
Merhaba;

İlk baslardaki kiraz tursusunu anlamadim ben nasıl oluyor kavurmasi filan biraz acıklanabilirmi cok ilginc geldi bana.

İlker

KiRAZ TURŞUSU: Kiraz toplandıktan sonra temizlenir. Bidona önce kiraz sonra tuz ve su ilave edilerek bi*don doldurulur ve ağzı kapatılır.
Kiraz turşusunu kavururken kirazın çekirdeği çıkarılır. Yağ, soğan veya pırasa yaprağını kavurur; üzerine kirazı döktükten sonra kaynamaya bırakırız.


Kiraz turşu kavurması
Malzemeler
2 kase Kiraz turşusu
1 büyük soğan
Zeytinyağı

Hazırlaması
Kiraz turşularını 1gece tuzunu çıkartmak için bir gece boyunca suda bekletin. Soğanları piyazlık olarak ince ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun, kavrulan soğanların üzerine tuzunu çıkattığınız kirazları süzerek ekleyin ve 1 bardak su ekleyerek hafif ateşte yavaş yavaş pişirin



[ATTACH]Name:  kiraz%2Breceli.jpg
Views: 11507
Size:  44.7 KB[/ATTACH]

Eklenen Resimler
 
Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön