Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kmz
Merhaba ATEŞ KAPTAN
Öncelikle vermiş olduğunuz örnek formüller için çok teşekkürler. Sayenizde güzel bilgiler edindim. Yanlız benim kafamı karıştıran bir durum var cevap verirseniz çok mutlu olurum.
siz topraksız tarım için gübre formülü hazırlarken solusyonu 5lt yapmışsınız ve 1000 ton suda kullanılır demişsiniz.
şimdi benim A ve B tankım var 500 lt. Ek olarak ana su tankım var 10 ton. ve otomasyonum var EC PH ayarlarını yapması için.
şimdi ben A VE B TANKINI tamamen doldurmak için yapmış olduğunuz 5lt solusyonun 100 katı mı yapacagım tanklara 500 lt yi tamamlamak için. YANİ ÖRNEK VERİM . SİZ KALSİYUM NİTRAT SİZ 5LT İÇİN 1080 gr demişsiniz. Ben 500 lt lik A tankına kalsiyum nitrattan 100 katı 108kg mu koyacağım.
|
500lt tanktaki suyu öylece mi bitkilere vereceksiniz, yoksa ayrıca sulandırarak mı?
Bahsettiğiniz, 1000 litre için hazırlanan 5lt'lik konsantre eriyik, adı üstünde 1000 litre suya karıştırarak bitkilere vermek için. Şayet siz 500 litrelik tanktan doğrudan, ilave sulandırma yapmadan bitkilere verecekseniz, o 5 litrelik eriyiğin yarısını kullanacaksınız anlamına gelir.