agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Topraksız Tarım
(https)




Beğeni Düzeni2471Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-10-2024, 10:31   #11
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kmz Mesajı Göster
Merhaba ATEŞ KAPTAN
Öncelikle vermiş olduğunuz örnek formüller için çok teşekkürler. Sayenizde güzel bilgiler edindim. Yanlız benim kafamı karıştıran bir durum var cevap verirseniz çok mutlu olurum.
siz topraksız tarım için gübre formülü hazırlarken solusyonu 5lt yapmışsınız ve 1000 ton suda kullanılır demişsiniz.
şimdi benim A ve B tankım var 500 lt. Ek olarak ana su tankım var 10 ton. ve otomasyonum var EC PH ayarlarını yapması için.
şimdi ben A VE B TANKINI tamamen doldurmak için yapmış olduğunuz 5lt solusyonun 100 katı mı yapacagım tanklara 500 lt yi tamamlamak için. YANİ ÖRNEK VERİM . SİZ KALSİYUM NİTRAT SİZ 5LT İÇİN 1080 gr demişsiniz. Ben 500 lt lik A tankına kalsiyum nitrattan 100 katı 108kg mu koyacağım.
500lt tanktaki suyu öylece mi bitkilere vereceksiniz, yoksa ayrıca sulandırarak mı?

Bahsettiğiniz, 1000 litre için hazırlanan 5lt'lik konsantre eriyik, adı üstünde 1000 litre suya karıştırarak bitkilere vermek için. Şayet siz 500 litrelik tanktan doğrudan, ilave sulandırma yapmadan bitkilere verecekseniz, o 5 litrelik eriyiğin yarısını kullanacaksınız anlamına gelir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
çilek, domates, gübre formülleri, hobi bahçesi, topraksız tarım


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025