Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zülkaide
Eğer bitki çiçekli değilse alerji minimum düzeyde olur, yakın temas olmadan olmaz.
Mesela ben Reyhan koku ve tadına bayılırım ve rahatlıkla tüketirim. Açmış çiçeklerini de sorunsuz koklarım, ama tohumlarını ayıklarken eleme sürecinde öksürük, hapşırık ve burun akıntısı oluyor.
Bana göre yakın temas ve maruz olma süresi önemli.
İdari sorun yaşamazsınız kanaatimce.
Yaparaklı bitkilerden esansiyel yağlar elde etmek için çok emek veriliyor.
Kaldı ki sokaklarda da bir sürü bitki var. Kuru kekik üretim tesisleri civarında tüm mahalle kekik kokar, şikayet eden olmadı.
Tavsiyem az saksıyla başlayıp artırmak.
Kokulu sardunyalar ve çeşit çeşit nane ve adaçayı gibi
Kolaylıklar
|
teşekkür ederim, betonlarla çevrili hayatın içinde cafe gibi işletmelerde bolca doğal kokulu bitki olması çok faydalı olur diye düşünüyorum.