Solucanlara mama olarak malç benzeri maddeler verilebilir mi.
Merhaba arkadaşlar. Hayvan gübresi ile ilgili pek çok sıkıntı söz konusu. Ben de sırf bu yüzden solucanları pasif halde fazla gelişme kaydetmeden tutuyorum. Uzun zamandır düşündüğüm şöyle bir sistem var. Bahçedeki yaş otları kuru otlarla karıştırarak azot karbon dengesini ideal seviyeye getirerek ve selüloz ile lignin içeren kalın ve sert odunsu kısımları sisteme dahil etmeyerek, gerekirse bu karışımı ince öğütücüden geçirerek homojen bir yapıya kavuşturup solucanlara mama olarak vermenin mümkün olabileceğini sormak istiyorum sizlere. Çünkü sonuçta solucanlara verilen karbon kaynaklarının yapısının bahçedeki ince kuru otlardan çok farkı olduğunu düşünemiyorum, azot içeren kısma gelirsek zaten bahçeden gelme sebze meyve artıkları gibi otsu maddeleri veriyoruz, bunun da bahçeden gelme taze kırpılmış yeşil materyalden farklı olabileceğini düşünemiyorum. Sizler ne dersiniz. Kıymetli yorumlarınızı paylaşırsanız memnun olurum. solucan gübresi üretimine devam edebilmem ancak bu sayede olabilecek, o sebeple bu konu benim için çok önemli. Teşekkür ediyorum şimdiden ❤️
|