Bitki türü: Sebze
Bitki ömrü: Tek yıllık
Tohum Türü: Kabak
Tohum çeşit adı: Tromboncino
Tohum kaç yıldır sizdedir (kaç yıldır bu tohumdan bizzat üretim yapıyorsunuz): 2020 -2 yıldır
Tohum alınan bitkinin yetiştirildiği yer: Eskişehir
Tohumun kökeni (size nereden geldi):
http://www.agaclar.net/forum/1555830-post19.htm
Dağıtılacak Tohumun Saflığı: Bahçede başka kabak yetiştirmedik.
Tohumu ilk paylaşan:
http://www.agaclar.net/forum/1555830-post19.htm
Kullanılan gübreler (bu tohumun yetiştirilmesinde kullanılan): Yanmış hayvan gübresi
Kullanılan ilaçlar (bu tohumu yetiştirirken herhangi bir aşamada kullanılan): kullanılmadı
Tohumu alınan bitkinin türe özel izolasyon uygulaması: herhangi bir izolasyon uygulaması yapmadım.
Hasat yıl ve ayı: 2022 Ekim
Bitki tipi ve gelişim durumu: Açık yeşil renkli meyveleri tam olgunlukta ten rengine dönerler. Uzun meyvelerin tohum bağlayan kısmı bombelidir ve boyları 90-100 cm e kadar uzayabilir.(bahcedenn açılamasından alıntı.)
Meyvelerinin ayırd edici özellikleri: Meyvelerinin boyları 90-100 cm e kadar uzayabilen bu çeşidi istediğiniz her an hasat edebilirsiniz. Fakat ideali 20-45 cm iken hasat etmek. Tohumları çiçek ucu tarafındaki bombeli kısımdadır ve toplam uzunluğunun sadece 1/5 ini kaplar. Geriye ise tertemiz, sizi uğraştırmayacak kısmı kalır ve kabağınızı halka şeklinde dilimleyebilirsiniz.(Bahcedenn açılamasından alıntı.)
Bizim evde en sevilen kabak çeşidi oldu, bu sene bunun dışında kabak ekmedik. Görüntüsü ilgi çekici ve tadı da güzel, baş kısmı hariç kalan bölümde hiç çekirdek olmaması da başka bir avantaj. biz kızartmasını yapıyoruz.
Yetiştirme özellikleri: sırık bir tür ama ben askıya almayı beceremediğim için geniş bir alanda yerde yetiştirdim.
Tohum ne zaman hangi ortama ekilmeli: Bizim bölgemiz için mayıs ayı ortasında ekiyoruz.
Tohum ekimi öncesi uygulanacak yöntemler (soğuk katlama
vb.): yok.
Toprak, su, besin ve ışık gereksinimleri
İklim gereksinimleri
Bitkinin tohumu ne zaman ve hangi olgunlukta alınır: Sebze olgunlaşınca turuncumsu bir renge dönüşüyor. Tam anlamıyla olgunlaştıktan sonra tohum alıyorum.