View Single Post
Eski 25-01-2022, 08:16   #3662
mister73
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Hamm, Ankara, Bergama
Mesajlar: 493
Tavuk yetiştiriciliği

Sanırım ılık su ve oda sıcaklığında bekletme detayını atlamışım. Çünkü yem karma/hazırlama işlemini soğuklardan dolayı evin bodrumunda yapıyorum ve elimin altında bulunsun diye kavanozları da burada tutuyordum, haliyle oda sıcaklığında değil. Muhtemelen bu sıcaklıktaki bakteri faaliyeti yavaşlayacağı için 3 günden fazla bekletmiş olmam umarım fazla bir olumsuzluk çıkarmamıştır; bir dahakine dikkat ederim inşallah.

PH ölçümü yapmadım kaç olması gerektiğini de tam olarak bilemiyorum ama fermente ürünü ayrıca kemik unu, sumak, pul biber gibi ilave ürünlerle karıştırarak verdiğim için dengelenmiş oluyordur diye düşünüyorum.

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön