View Single Post
Eski 11-06-2021, 06:38   #632
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tillandsia Mesajı Göster
Sevgili Gilan, son 10 gündür bahçe ve balkon sayfalarınızın tamamını okudum. Bahçeleriniz gözümden kaçtığı içinde çok üzüldüm. Çünkü üçüncü yılına girdiğim bir hobi bahçem var. Keşke bahçeme başlarken sizin son bahçenizi oluşturma hikayenizi okusaydım. Ama şimdiye kadar okuduklarım bile bana çok farklı fikirler verdi. Özellikle Ankara'da ki bahçenizde kullandığınız soğuğa dayanıklı bitkilerin hepsini not aldım. Çünkü Erzurum 4b iklim kuşağında ve benim de seçeğim tüm bitkileri buna göre değerlendirmem lazım. Californiya'da gezme fırsatım olmuştu, çok güzel bir iklimi var. O yüzden bahçenizi tablo gibi işlemekte sizin alternatifleriniz çok fazla. Sizi tebrik ederim. Vermiş olduğunuz emek bahçenizden görülüyor. Bundan sonra bahçenizin yakın izleyicisi olacağım. Hem bahçenizde neler yaptığınızı görmek için hemde yazılarınızı o kadar güzel bir dille kaleme alıyorsunuz ki onları okumaktan büyük bir zevk aldığım için. Kendinize iyi bakın. Güzel yuvanızda ailenizle mutluluklar diliyorum. (Nazar bocuğu emojisi aradım ama bulamadım o yüzden maşallah diyeyim bahçenize))
Çok teşekkürler sevgili Tillandsia
Yazdıklarımın işe yaradığını görmek beni motive ediyor. Siz tam benim kayıplara karıştığım dönemlerde foruma üye olmuşsunuz. Rast gelmemeniz çok normal, aktif olmayan bahçeleri keşfetmek zor. Çok pişmanım bu kadar ara verdiğime. Arada geçen zamanda forum çok sessizleşmiş. Facebook ve instagram etkisi sanırım. Bir de mobilden fotoğraf yüklemenin karışıklığının da etkisi olsa gerek. Eski sohbetleri, fikir alış verişlerini özlüyorum. Bir şey eklediğimde "o bitki büyüyünce orada sorun yaratır", ya da "tam o köşeye şu yakışır" diyen sesler lazım. Sizin aklınıza gelenler olursa çekinmeyin olur mu?

Size de bahçenizde başarılar dilerim. 4b zorlu bir iklim gerçekten.
Buranın en büyük sorunu da kuraklık. Artık her sene yaz sonu ve sonbaharda "California'da orman yangını" haberi klasik oldu. Bu sene daha da kurak. Kışın neredeyse yağmur yağmadı, diğer 3 mevsim zaten yağmıyor. Gelecek haftadan itibaren zorunlu %15 su tasarrufu geliyormuş. Bakalım ne olacak, nasıl olacak...

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön