View Single Post
Eski 07-05-2021, 09:48   #79
Portakal Rengi
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi chntskn06 Mesajı Göster
Arkadaşlar fidelere magnezyum sülfat uygulanması ile alakalı bilgisi olan var mı? dozu? yapraktan mı kök etrafından mı ? yoksa şaşırtma sırasında toprağına mı ilave etmek daha makul. Ben domateslerimi şaşırtırken açtığım çukur dibine çay kaşığının yarısı kadar koydum her fideye üzerine de biraz toprak attım ama fidelerim öldü. Biberlerimi daha önceden şaşırttığım için gövde etrafına serpiştirdim bir iki tane haricinde sıkıntı olmadı. Tabi ben magnezyum sülfat kaynaklı olabilir mi diyorum torfum da çok iyi değildi açıkçası. Karışım olarak 4 birim torf 2 birim solucan gübresi 1/2 birim vermükilit 1/2 birim perlit ve iki avuç kadar leonardit ile hazırlamıştım.
Fidelere doğru davranmak istiyorsanız, linkteki konuyu iyice irdelemelisiniz.

http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/30988.htm

Fazla kimyasal içerik, doğal ürün de olsa zehirler. Doğal malzemeler de kimyasal bileşikler çünkü. Çözünürse toprağın kimyasını etkiler. Doğanın temeli denge üzerine. Çok müdahaleci olmamak gerek.
"Toprak analizi yaptırmadan gübrelemeye geçmeyin !" Tüm deneyimlilerden aynı öneriyi okuyoruz. Konuyu okuyunca göreceksiniz. Fide aşamasında gübre yok. Su ve güneş.
Hayvan gübrelerinin içerdiği NPK oranlarına bakabilirsiniz. Değişik oranlarda içerirler ve erken aşamada fidelerinizi öldürürler. Kökleri gider.
En iyi toprağı hazırlayayım derken, üretmeye çalıştığınız bitkinin doğasına ters bir şeyler yapıyor olabilirsiniz. Farklı istekleri olan bitkiler olabilir.
Biraz sabır. Biraz sakinlik.
Doğal yollar ile bitki büyütmeyi pekiştirdikten sonra denemelere geçmeli. Deneme yaparken önce bir kaç bitkide denemeli ki, diğerleri ile karşılaştırılmalı. Hem işe yarayıp yaramadığını görürsünüz hemde tüm bitkileri kaybetmezsiniz.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön