Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar
Güler hanım merhabalar.
Geçtiğimiz sonbahar da, yan komşumuz ile ilk defa üzüm ve elmadan pekmez yaptık.
Bunca yıl mahsüllerimizi hiç bu şekilde dönüştürme ve muhafaza etmeyi nedense düşünmemiştik.
Elmaları önce keser ile parçaladık, ön kaynatma yapıp süzdük, içine Isparta'dan temin ettiğimiz pekmez toprağı katıp tekrar kaynatıp kıvama gelecek kadar kaynatıp bolca pekmez ürettik. Ye ye bitiremiyoruz.
Eklenti 716426
Eklenti 716427
Eklenti 716428
Eklenti 716429
Fakat çok meşekkatli, zor ve zaman alıcı bir işlemmiş bu pekmez yapımı. Bir daha denermisiniz derseniz, şimdilik kalsın derim.
Karımız fazlası ile temiz. Tavsiyenizi ilk fırsatta deneyeceğim.
Sağlıcakla kalınız.
|
Sade pekmez yemek insanı çabuk bıktırır.
Biz pekmezi ,Yogurtla,Tahinle ,Turşu ile,Pekmez dolazı yaparak.Erik çorbasına katarak.Ası çorbasına Katarak tüketiriz. Tavsiye ederim.