agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni3406Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 20-02-2021, 17:27   #31
Ağaç Dostu
 
hk50's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-04-2010
Şehir: Niğde
Mesajlar: 2,914
Galeri: 14
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.serdar Mesajı Göster
Güler hanım merhabalar.

Geçtiğimiz sonbahar da, yan komşumuz ile ilk defa üzüm ve elmadan pekmez yaptık.

Bunca yıl mahsüllerimizi hiç bu şekilde dönüştürme ve muhafaza etmeyi nedense düşünmemiştik.

Elmaları önce keser ile parçaladık, ön kaynatma yapıp süzdük, içine Isparta'dan temin ettiğimiz pekmez toprağı katıp tekrar kaynatıp kıvama gelecek kadar kaynatıp bolca pekmez ürettik. Ye ye bitiremiyoruz.

Eklenti 716426
Eklenti 716427
Eklenti 716428
Eklenti 716429

Fakat çok meşekkatli, zor ve zaman alıcı bir işlemmiş bu pekmez yapımı. Bir daha denermisiniz derseniz, şimdilik kalsın derim.

Karımız fazlası ile temiz. Tavsiyenizi ilk fırsatta deneyeceğim.

Sağlıcakla kalınız.
Sade pekmez yemek insanı çabuk bıktırır.
Biz pekmezi ,Yogurtla,Tahinle ,Turşu ile,Pekmez dolazı yaparak.Erik çorbasına katarak.Ası çorbasına Katarak tüketiriz. Tavsiye ederim.

hk50 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025