Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi halcur
Sayın Obabilgesi'ne katılıyorum ve ekliyorum 353.mesajda paylaştığım bilgilere bakarsanız zaten bu konuyu ben de incelemiştim.
Sayın lime&mint,
Yukarıda özellikle kırmızı ile renklendirilmiş bölümü okursanız sorunun kurallara uymadan tohum talebinde bulunanlar olduğunu göreceksiniz. Kurallara hakimseniz gereksiz beklentiye girmezsiniz. Tohum göndermeme hakkını kullanabilecek bazı üyeler haricinde kimden bana hangi tohumlar gelecek biliyorum.
Ayrıca birden fazla yerde ikamet etme meselesinin tohum listelerinin yayınlanması-yayınlanmaması ile ilgisi yok. Zaten gelecek kargoya göre insanlar tedbirlerini alabilir.
Poşetlere bakarak değerlendirme yapmak doğru olmaz. Fotoğraf yanıltıcı olabilir. Ayrıca bu sene salgın ve buna bağlı birçok sebepten insanlar yeterince tohum üretememiş olabilir. Her bir çeşitten 20, 30, ya da 50 tohum yerine 10-15 tohum gibi daha mütevazi sayılarla göndermek zorunda kalmış olabilir. Bu da poşet boyutunu etkilemiş olabilir.
İlave olarak ben geçen sene de benzer zarfla tohum aldım. Toplam tohum çeşidim de 90'ın üstündeydi.
Son olarak iyi niyet dilek ve temennilerinizi destekliyorum.
|
Bana da sms geldikargo yola çıkmış. Bu pandemi ortamında tohum gönderenlerden ve emegi geçen hekese teşekkür ederim.
Şartları okudum biliyorum.Ben ona göre katıldım. Hatta seçtigim tohumların yorumunlarını okudum istemedigim tohumları eklemedim.
Tohum talep edip şartları saglayamayanlar en azından şimdi listeden bakar beklentiye girmez.Bir sonra ki etkinlikte dikkat ederler.
Bu şartları saglamayıp katılanlar olunca insan üzülüyor.Hem onlar boşuna beklentiye giriyor hemde yazıldıgı gibi başkaları hakkından olabiliyor.
Bu saatten sonra tohum talebi kabul görenler için tohumları toprakla buluşturup bir sonra ki etkinlikte tekrar paylaşmak kalıyor geriye.