View Single Post
Eski 19-06-2020, 17:21   #24
Robinson Crusoe
Ağaçsever

Robinson Crusoe's Avatar

Giriş Tarihi: 10-05-2020
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Çamfıstığı Mesajı Göster
Günaydın,
En alttan ikinci resimde gözüken saksıda 1 yetişkin adayı 4 tanede yavru salatalık var.Benim tavsiyem diğer 4 taneyi ayrı ayrı saksılara alarak ayırmanız.

Çünkü birden gelişim başlıyacak ve siz geç kalmış olacaksınız.Köklere zarar vermeden ve ekerken de çok sıkıştırmadan.
Bir de sakın ilk çiçek ve meyveleri koparmaya çekinmeyin çünkü ileride çok daha güzelliklerle karşılaşacaksınız.

Daha ilerki safhalardada en alttaki yaşlı yaprakları ve aralardan havalanması için koltukları almayı unutmayın.
Tekrar teşekkürler, sonuç alırsam sizlerin de çok değerli katkılarıyla olacak. Önceki tavsiyelerinizi de elimden geldiğince uyguladım.

Diğer fideleri 5 ya da 10 litrelik su şişelerine taşımayı düşünüyorum. Kökleri zarar görmesin diye su kaplarının etrafını bir şeylerle kaplayacağım. 15-20 tane 30-40 litrelik saksı var halihazırda ama bir o kadar da çeşit var ektiğim, yer kalmayınca hepsini böyle alt alta üst üste dikiyorum. Evde başka saksı koyacak alan da yok.

Bu arkadaş bir süredir terasın korkuluklarına ağını yapıyor, ben de sesimi çıkarmıyordum. Hem böcekleri de yakalıyor, bana yardımcı oluyor, daha ne olsun. İkidir koltukların arasına ağ örüyor. Bu sefer attım evden artık, kendi kaşındı, efendi efendi dursaydı yerinde ellemiyordum.

Name:  20200619_100428.jpg
Views: 538
Size:  59.4 KB

Çözüm bulmam gereken konulardan biri de kırmızı biberlerim. Kışın paketlerini açtığım için baharda hepsini ektim. Sonraya kalırsa belki heba olurlar diye düşündüm. Böyle de hepsi büyüyor, çok sayıda saksı ihtiyacım olacak gibi. En kötü ihtimal iyi semrilenleri bırakıp diğerlerini atacağım ne kadar üzülsem de.

Name:  20200615_091308.jpg
Views: 508
Size:  69.1 KB

Name:  20200616_192526.jpg
Views: 570
Size:  65.3 KB

Ektiğim bir diğer haylazlar grubu da bu arkadaşlar. Yine tamamı Türkiye'den aldığım soldakiler kekik, ortadakiler nane, sağdakiler fesleğen. Kendimce aromalı koku saksısı yaptım ama ektiğim onca tohumdan çıkan 3-5 tanesi oldu. Doğru düzgün büyümeden ekmek elden su gölden yaşıyorlar bakalım.

Name:  20200619_101644.jpg
Views: 498
Size:  62.7 KB

Aslında biraz da ben sabırsızlık yapmaya başladım haksızlık ediyorum sanırım bitkilere. Tam limonların da resmini koyup size şikayet edecektim ki önceki yoğurt kabında çimlendikleri halleri aklıma geldi. Doğal ortamlarından uzak ufacık saksılarda yine iyi büyüyüp gidiyorlar.

Name:  20200619_101515.jpg
Views: 512
Size:  59.7 KB

Robinson Crusoe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön