Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Birdogacı
Merhabalar
Bugun 2 haftalık kaz kaz yavrularımızın bir tanesi ters dönmüş durumda buldum yürüyemiyor.. eve aldım götürdüm. Hayvan 1 saat içinde ayaklarını dümdüz yapıyor kafasınıda arkaya atıyor titriyor sanki şok geçiriyor. Bunun dışında şırıngayla ekmek bugday unu ve mısır ezip toz haline getiriyorum suda ıslayıp veriyorum. Çok korkuyorum bir şey olacak diye bir anda atlıyor zaten yürüyemiyor sadece rüyasondan uyanıp zıplıyor bakıyorum yine şok giriyor titreme ayakları dümdüz yapıyor kafası arkaya doğru gidiyor  ( bir şey olacak diye korkuyorum. Acaba zehirlendi mi? Yogurt verilir mi? Diğer yavrulars bir şey olmadı.. ve gaytası sıvı,kokulu sarımsı geldi ilk diğeride sıvıydı galiba ishal oldu. Of ne yapacağımı bilmiyorum lütfen birisi akıl versin teşekküler 
|
Geç olduğunu biliyorum. Ama yine de bilgi olması açısından yazıyorum.
Benim kazlarda da beyaz renkli ishal gördüm. Youtube da Ahmet Nurettin Çelik isimli çok deneyimli bir kaz uzmanından öğrendiğim.İyileştirme yöntemi şöyle:
1- Eczanelerde satılan Kontil denen bir ilaç var. Bu paraziti öldürüyor. Önce bunu tüm kümesin kullandığı suya koyarak veriyorsunuz (doz tüm ilaçlarda 200 hayvana 1 şişe). Su başka bir ortamdan temin edemeyecekleri bir durumda olmalı. Zorunlu olarak o suyu tüketmeleri gerekir. Tek hayvan ise, hayvan yiyip içemeyecek kadar halsizse veya hayvanlar yürüyemiyorsa ayrı soğuk olmayan kuru bir ortamda şırınga ile veriyorsunuz.
2- 8-10 saat sonra akşam ise sabaha andazol verilir. Bu da parazitin larva ve yumurtalarını öldürüyor.Ertesi gün reflor verip bozulan bağırsak florasını iyileştiriyorsunuz.
3- Ardından tetradoks verip başka bakterilerden de hayvanı arındırıyorsunuz.
4- Sonraki gün vitamin (evde elinde ne varsa) vererek hayvanın direncini artırıyorsunuz.
Bende 19 adet hayvan var. Hepsine uygulamayı seçtim.
ilgili link :