![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2006
|
kazda parazit
Alıntı:
Benim kazlarda da beyaz renkli ishal gördüm. Youtube da Ahmet Nurettin Çelik isimli çok deneyimli bir kaz uzmanından öğrendiğim.İyileştirme yöntemi şöyle: 1- Eczanelerde satılan Kontil denen bir ilaç var. Bu paraziti öldürüyor. Önce bunu tüm kümesin kullandığı suya koyarak veriyorsunuz (doz tüm ilaçlarda 200 hayvana 1 şişe). Su başka bir ortamdan temin edemeyecekleri bir durumda olmalı. Zorunlu olarak o suyu tüketmeleri gerekir. Tek hayvan ise, hayvan yiyip içemeyecek kadar halsizse veya hayvanlar yürüyemiyorsa ayrı soğuk olmayan kuru bir ortamda şırınga ile veriyorsunuz. 2- 8-10 saat sonra akşam ise sabaha andazol verilir. Bu da parazitin larva ve yumurtalarını öldürüyor.Ertesi gün reflor verip bozulan bağırsak florasını iyileştiriyorsunuz. 3- Ardından tetradoks verip başka bakterilerden de hayvanı arındırıyorsunuz. 4- Sonraki gün vitamin (evde elinde ne varsa) vererek hayvanın direncini artırıyorsunuz. Bende 19 adet hayvan var. Hepsine uygulamayı seçtim. ilgili link : Düzenleyen gevis : 09-05-2020 saat 03:22 Neden: link eklendi |
|
|
|
|
![]() |
|
|