Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi Durul
Çok teşekkür ederim, Sayın Mesut Temiz. Sayenizde matudea özgürlüğüne kavuştu.
Ancak, altı yaşına geldiği halde hiç yavru vermedi.
Bu mesajın son fotoğrafında, ilk aldığımdaki, beşlik saksıdaki görüntüsü mevcut. Yavru vermesi kaçıncı yılında gerçekleşiyor? Bilgi verirseniz sevinirim.
|
Bendeki, aldığımda çok ufaktı ve birkaç yıl annemde hemen hemen hiç sulanmadan ufak bir bitki olarak kaldı... Daha sonra bitkiyi annemden aldıktan sonra hem yaz boyu tüm gün direkt güneş ışığında tuttum hem de iyi suladım... Çok hızlı gelişmeye (ve tabii yan yatmaya) başladı ve kısa sürede yavru vermeye başladı.. Yavruları dibe yakın yerlerden veriyor ve sanırım 5-6 yavru ayırdım bugüne dek... Kendisi de epey büyüdü.. Dibindeki minik yavru da büyüdüğünde güzel bir görüntü oluşturmaya başlayacak sanırım...
Bu arada, resmini çekip paylaşacaktım, işlerden unutmuşum, yarın çekip ekleyeyim...
Nihayet resim çekebildim, ekliyorum...
Resimdeki mammillaria matudae aşağı yukarı 1,5 karış uzunluğunda... yaklaşık 1 karışa ulaşıncaya kadar desteklerle dik tutmaya çalıştım, şimdi doğal haliyle yatay uzuyor... Önceki yavruları ayırmasaydım şimdi 5-6 dallı gösterişli bir kaktüs olacaktı... Bu bitkiyi zamanla sehpadan ya da bir asma saksıdan sarkıtarak büyütmeyi düşünüyorum...