Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 03-08-2019, 08:30   #1312
Portakal Rengi
Ağaç Dostu

Portakal Rengi's Avatar

Giriş Tarihi: 19-02-2018
Mantarları Hafife Almayalım

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Yok aman ha, yanlış anlaşılmasın. 'En kötüsü de' diyerek olayı benimsemediğimi anlatmaya çalıştım. Bahçemde şu ana kadar domateslere üç kez sistemik mantar ilacı böğürtlenlere de iki kez kurt ilacı attım sadece. Onun dışında kükürt, oksijenli su kullandım. Ama ne zaman çevremdekilerle muhabbet açılsa hemen hepsi aynı cümleyi söylüyor.
Hiç ilaç kullanılmamış olsa bile, mantar ve virüslerin çeşitlenmesi-değişmesi olanaklı. Çevre koşullarına dayanıklı türlerin ortaya çıkması olanaklı. Değişik bölgelere yayılması daha kolay. Bölgede görülmeyen tür ithalat-ihracat ile taşınıyor.
Bir dekarda elde ettiğimiz ürün, eski dönemde, kaç dekardan elde ediliyordu?
Dekara atılan organik gübre miktarını kaç katına çıkardık ?
Bu kadar hayvan besleyebiliyorlar mıydı ?
Toprağı nemli tutabilecek kadar sulayabiliyorlar mıydı ?

Yok öyle yağma ! Siz topraktan istediğinizi bandıra bandıra alacaksınız. İşinize gelmeyen canlılar bundan faydalanamayacak.
Sizi gidi siziler

Temel organik önleyicilere dayanıklı olabilenler yaşamını sürdürüyor. Organik kökenli ya da değil, ilaç kullanmadan tarım yapmak olanaklı değil. Bağnaz davranmamak gerek. Elden geldiğince organik şeklinde bir duruma doğru yol alıyoruz.
Eskiden : 40 yaşına gelenlerin ağzında damak olurdu. 50 yaş baston demekti. Bunlara gelince niye sesiniz çıkmıyor ?
Biz ne denli organik isek ürettiklerimiz o denli organik. 10 kg dan hafif karpuza burun kıvırırsak, mantarı da yeriz.

Portakal Rengi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön