Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
...
Dondurma yapmayı ben de denemiştim. Dediğiniz gibi biraz buzlu oluyor. Buz olmasını engellemenin yolu mümkünse keçi sütü kullanıp süt içindeki su oranını düşürmek. Tabi gerçek salep kullanmak da gerekiyor. Uzun süre kaynatıp sütü salep kıvamına getirmek gerekiyor. Daha sonra da sürekli olarak karıştırıp soğutmak için dolaba koyup yeniden çıkarıp karıştırıp donuncaya kadar bu işlemi tekrarlamak gerekiyor. Tabi bir süre sonra bu işten insan bıkıyor. İki litre sıvıyı bir litreye kadar suyunu buharlaştırabilirseniz istediğiniz gibi bir dondurmaya sahip olursunuz.
...
|
@Muda, dondurma sevdasından vazgeçmeli en iyisi

İlk seferinde sütü aldım, muz ve kavun da aldım meyveli yaparken kullanırım diye, yolu yarıladık salebi almadığım aklıma geldi. Geçen akşam üzeri yaylaya çıkarken satıcıdan buzdolabında bekleyen sabah sütünü alıp çıktım, kaynattım, komşular okeye çağırınca ertesi güne kaldı, salebini şekerini vanilyasını kaıp tekrar kaynatmaya başladım ve yaklaşık birinci saatin sonuna doğru süt peynirleşmeye başladı..Dün de arkadaş süt bıraktı işyerinde öğleye doğru, az önce buzdolabında unuttuğumu hatırladım. Dondurma yapmamı istemeyen bir kesim var, bakalım nasıl olacak
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi g.c.
Hocam ben bilmiyorum tabi de böyle böyle zengin olunuyormuş(zengin arkadaşlarım dediydi)  ...
|
Siz öyle deyince çuvalı 5 liradan sıvalık ince kumu da bahçemdeki toprağı, hanımın mutfak süzgüsüyle eleyerek elde ettim, hanıma çaktırmadan da yerine koydum, accuk çizilmiş ama anlamaz herhal.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dobipa
Bende diyorum üstad ne kadar iyi yapmışta X6 ya honda jantı takmış
Hemen uşak Aston'a seslendim sizin resmi gösterdim "Yanına Martin'i de al, Ortaköy'e galeriye gidin hemen bizim yoldaki X7 nin jantlarını böyle yapsınlar" dedim.
Sonra birden uyandım.. Meğer uyuyormuşum kendi kendime konuşurken 
|
Aston & Martin kardeşlerimin her ikisinin de gözlerinden öpüyorum

Muhtemelen sansar, güzelim BMW x9 umun üzerinde fink atmış gece boyu. İlk gördüğümde tırnak izi de var sandım ama sorun yok.