Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obabilgesi
Pişme konusunda çok haklısınız sevgili Portakal Rengi
Bu minikler nasıl yumuşak ve lezzetliydi anlatamam... Ama gözüme pek bir bebek geldikleri için, sanki birkaç gün fazladan kalıp toparlansalar, daha iyi olacaklardı...
Bahsetiğiniz patlıcan türlerinin verim ve lezzeti nasıldı?
|
Adana Patlıcanını etkinlikte h_doğan'dan edinmiştim. Lezzetli patlıcan. Yeni çıkanları dolma olarak deneyeceğiz. Karnıyarık, imambayıldı ve türlü olarak sevdik. Verim alamamak gibi bir derdim var. Organik madde oranı sıfıra yakın bir toprakta yetiştiriyorum. Yinede patlıcan satın almadık. (6 kök yetişti.)
Yerel patlıcanın özel bir yanını göremedim.
Önümüzdeki yıl Adana ve Aydın deneyeceğim. Sonbaharda toprağı daha ekilebilir duruma getirmeye çalışacağım. Ondan sonra verimi düşünebilirim.