View Single Post
Eski 28-09-2007, 21:32   #1
Arzu Kasapoğlu
Ağaç Dostu
 
Arzu Kasapoğlu's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-07-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,813
Kedilerde Gençlik Hastalığı

İki hafta önce odunluğa indiğimde beş tane minik, daha gözleri bile açılmamış kedi yavruları gördüm. Anneleri onları başka bir yerden bizim odunluğa taşımış.
Hergün annelerine yemesi için evden yiyecek götürdüm. Dört gün önce yine odunluğa indiğimde yavru kedilerin üçünün anneleri tarafından götürülüp ikisinin bırakıldılğını gördüm. Zavalılar hem soğuktan hem açlıktan miyavlayıp duruyordu. Annelerinin onlarıda alacağını düşünerek iki gün onlara hiç dokunmadım. Fakat anneleri onları almaya gelmedi, bende kedileri eve getirdim.

Kedilerden biri sürekli uyuyor ve öksürüyordu, ayakta duramıyordu.Hatta dün kediciği öyle bir titreme aldı ki zavallının dişleri birbirine vurmaya başladı, sonrada hareketsiz bir şekilde saatlerce uyudu. Ben kediciğin ölmek üzere olduğunu düşündüm. Kedicik akşama doğru kendine gelmeye başladı. Diğer kedi ise problermsiz gibi görünüyordu ama oda akşam aniden yediği sütü çıkardı ve yüksek ateşler içinde bir saat kadar baygın bir şekilde uyudu. Şu an onun durumu iyi.

İnternette kedi hastalıklarını incelediğimde bizimkilerin genç kedi hastalığına yakalandığını ve annelerinin onları bu yüzden terk ettiğini öğrendim. DEmekki kedilerde hasta yavrularını terk ediyormuş.

Bu hastalığın tedavisi ve ilacı yokmuş. Bu hastalığa yakalanan kedilerin yaşama
ları mucizelere bağlıymış. Ben mucizelere inanırım. Dün ölecek gözüyle baktığım kedicik bu gün güzelce karnını doyurdu, diğerine göre çok hareketsiz ama olsun, bunada şükür. Diğeri ise küçük bir canavar gibiydi.

Daha çok minik oldukları için biberonla besleniyorlar. Sütlerinin içine biraz şeker ve tuz koyuyorum birkaç damlada zeytin yağı. Üşemesinler diye sıcak suyu şişeye koyup havluyla sarıp yanlarına koyuyorum.

Kedicikler şimdi iyi gibi görünseler bile her an ateşleri yeniden yükselebilir ve onları kaybedebilirim. Eğer kedinizin başından böyle bir şey geçtiyse veya bu konuyla ilgili benim yapabileceğim başka bir şey varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Arzu Kasapoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön