View Single Post
Eski 11-06-2019, 11:50   #2
futuuu
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinan42 Mesajı Göster
her hafta tankı doldurmak zorundasınız yani. iyi araştırın bence. gerçi 50 fidan hobi amaçlı olur ama emekler boşa gitmesin. fidanlarımı nisa fidancılıktan aldım. eren kan. bizzat giderek ve seçerek.
Ben suyu etraftaki kaynaklardan doldurup traktörümle (evet bu iş için traktör de aldım) taşıyarak suluyordum. Ama sulama işi bu şekilde o kadar çok zaman ve enerjiye mal oluyordu ki bakım işlerine harcayacak vaktim kalmıyordu. Ben de kuyu olayına kafayı kırdım ve şu anda halletmeye çalışıyorum (detayları bir ara anlatırım - çılgın proje ) Suyu hallettiğimde bakım için bol bol zamanım olacak. Bir de ben 120 adet fidan dikmiştim, bu sayı da benim tek başıma ilgilenebileceğimin çok üzeriydi. Ceviz daha geniş dikim aralıklarına sahip olduğu için 50 dikeceğim. Ticari bir maksadım yok, her yıl meyvesini alıp yiyeyim, eşe dosta dağıtayım yeter.

Her işin bir acemiliği olur, kiraz bana çok zaman kaybettirdi belki ama çok şey de öğretti. Eğer su olayını çözebilirsem cevizlerle yeni bir başlangıç yapıp daha bilinçli ve keyifli ilerleyeceğim.

En çok merak ettiğim olay fernor cinsinin performansıydı, ki sizden gördüğüm kadarıyla gayet başarılı ve uyumlu. Su, tarla düzenlemesi vs. derken inşallah 3-4 haftaya fidan dikebilecek duruma gelirim.

futuuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön