agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Ceviz
(https)

Beğeni Düzeni75Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 11-06-2019, 07:41   #1
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-09-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi futuuu Mesajı Göster
Ben 50 fidan dikmeyi düşünüyorum. 2 tonluk bir tankım var. Bu da fidan başına 40 litre su ediyor, iki damacana su gibi düşünün. Sanırım yeterli olur (?). Siz çok şanslısınız direk su alacak kaynağınız var. Benim senelerdir su uğruna çekmediğim çile kalmadı, tankla taşımaktan helak oldum. Fidan aldığınız firmanın adı "Bandırma Fidancılık" mıydı?
her hafta tankı doldurmak zorundasınız yani. iyi araştırın bence. gerçi 50 fidan hobi amaçlı olur ama emekler boşa gitmesin. fidanlarımı nisa fidancılıktan aldım. eren kan. bizzat giderek ve seçerek.

futuuu beğendi.
sinan42 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2019, 11:50   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sinan42 Mesajı Göster
her hafta tankı doldurmak zorundasınız yani. iyi araştırın bence. gerçi 50 fidan hobi amaçlı olur ama emekler boşa gitmesin. fidanlarımı nisa fidancılıktan aldım. eren kan. bizzat giderek ve seçerek.
Ben suyu etraftaki kaynaklardan doldurup traktörümle (evet bu iş için traktör de aldım) taşıyarak suluyordum. Ama sulama işi bu şekilde o kadar çok zaman ve enerjiye mal oluyordu ki bakım işlerine harcayacak vaktim kalmıyordu. Ben de kuyu olayına kafayı kırdım ve şu anda halletmeye çalışıyorum (detayları bir ara anlatırım - çılgın proje ) Suyu hallettiğimde bakım için bol bol zamanım olacak. Bir de ben 120 adet fidan dikmiştim, bu sayı da benim tek başıma ilgilenebileceğimin çok üzeriydi. Ceviz daha geniş dikim aralıklarına sahip olduğu için 50 dikeceğim. Ticari bir maksadım yok, her yıl meyvesini alıp yiyeyim, eşe dosta dağıtayım yeter.

Her işin bir acemiliği olur, kiraz bana çok zaman kaybettirdi belki ama çok şey de öğretti. Eğer su olayını çözebilirsem cevizlerle yeni bir başlangıç yapıp daha bilinçli ve keyifli ilerleyeceğim.

En çok merak ettiğim olay fernor cinsinin performansıydı, ki sizden gördüğüm kadarıyla gayet başarılı ve uyumlu. Su, tarla düzenlemesi vs. derken inşallah 3-4 haftaya fidan dikebilecek duruma gelirim.

sinan42 beğendi.
futuuu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025