Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdalulusal
Sinan bey başarılı olmuşsunuzdur *** bu sene durumlardan haberdar edermisiniz bende Konya’da derbent ilçesine düşünüyorum ama çevrede ceviz ile uğraşan pek kişi yok nette araştırma yaparken sizi gördüm sizin dediğiniz gibi Konya da özellikle bizim tarafında çok sıcak bakılmıyor cevize bu sene nasıl fidanların durumu ilkbahar donları ve sonbahar donları nasıl etkiledi siz
|
çevrenizde, civar köylerde yabani de olsa ceviz ağacına pek rastlanmıyorsa çok da zorlamaya gerek yok bence. derbent çok değişken coğrafyaya sahip, rakım biraz fazla gibi duruyor fakat arazinizin ve toprağınızın durumunu net ortaya koyabilirseniz bazı şeyleri söylemek daha kolay olur.
benim bulunduğum yerde de profesyonel ceviz yetiştirilen bir bahçeye rastlamadım ama köyümüzde salkım salkım cevizi olan ağaçlar var ve risk aldım ve diktim. önemli bir sıkıntı gözükmüyor çok şükür. burada ceviz oluyor yani. şeker gübre gibi azotlu kimyasal gübreler kullanmadığım için fidanlarımın gelişimi biraz zayıf gidiyor. sonbaharda bir miktar fidan etkilendi.