View Single Post
Eski 28-02-2019, 06:53   #3554
Lonicera
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
@ akçabardak, ben aslında onay almak için grafik şeklinde verdim. Doğru olduğunu düşünüyorum da kafama takılan 60-70 cm. fazla gibi geldi. Alt tarafa normal toprak ta karıştırmak lazım ki fide aşağı kaymasın diye düşünüyorum. Diken kabağının ekimini ben de merak ettim şimdi.
Tamamen yanlış anlaşıldım ya da eksik ifade etmişim galiba.

60\70 cm. derinlikte çukur açarsak iyi olur dememin sebebi o derinliğe kadar olan bölgenin daha geçirgen, köklerin gelişimi için daha uygun ortam hazırlamak içindi. Hani tarlada taban taşını kırmak için dip kazan çekerler ya işte onun farklı bir metodu. Tabi ki o derinliği artık hangi malzemeyle harç yapacaksanız onunla doldurup ardından fidanı dikeceğiz. Amaç o derinliğe kadar çok iyi bir kök gelişim harcını koymak. Zaten toprağınız geçirgen ve taban taşı bulundurmuyorsa bunlara gerek bile yok. Sadece bol ahır gübresini bahçe toprağıyla karıştırıp dikebilirsiniz.

Yani o derinlik sizin de dediğiniz gibi iyi harç malzemesiyle doldurulacağı gibi bahçe toprağıyla beraber harmanlanacak aksi durumda sıkıntı olur. Zaten yapılacağını düşündüğümden bunu da belirtme gereği duymamıştım. O zaman şimdi burada belirtmiş olalım.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön