Fideleri dikerken geçen sene ekim-dikim zamanı
paylaşmıştım. Dere kumu yerine köklerin daha iyi gelişmesi, yolunu bulması, hava alması, fazla suyu aşağı salması için inşaatlarda kullanılan burada 'cüruf' dedikleri pomza taşına benzeyen bir şey kullandım. Yarım ila bir cm. arası büyüklükte oldukça hafif (suda batıyor) dolgu malzemesi. Bardakların diplerine üç beş tane attım ve köklerde çürümü hiç bir fidede olmadı. Sizin böğürtlen-ahududuları da dikerken alt kısma daha fazla olmak üzere cüruf koyayım üst tarafa yaklaştıkça bunun miktarını azaltayım diyorum. Karışımın diğer elemanları da su tutması-hava alması-boşluk yaratması-kök gelişmesi için perlit, torf, cocopeat ve yanmış hayvan gübresi. Mükemmel olacağını düşünüyorum. Benim bile fidenin yanına kıvrılasım geldi şimdiden. İnşallah sağ-salim fideleri büyütebiliriz tabi. Tabi dikerken dediğiniz gibi ahududu ve güz zeytininde fidenin kök üzerini fazla toprağa gömmüyoruz, böğürtlenlerde önemli değil.
