Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 07-03-2018, 20:09   #1081
TCM
Ağaç Dostu
 
TCM's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,861
Tuvalet kağıdının içerisinde tohum kabuğundan çıkan kökü görünce plastik bardakların içerisine alıyorum ve oda sıcaklığında genişçe masanın üzerine sıralayıp üzerine de büyükçe camı koyuyorum. Camın altında topraktan kafasını çıkaranları da yine oda sıcaklığında tek bir led ampulun altına sıralayıp bir kaç gün kendine gelmesini bekliyorum.

Geçen sene çatıda yaptığım seranın içerisine derece koydum dün. Bir günlük ölçümlerde minimum sıcaklık 12 derece maksimum ise 25 derecelerde. Demek ki evin içerisinde bir kaç gün tuttuğum yeni topraktan çıkmış bardakları yarın seraya yerleştirebilirim.

Gelelim hazırlıklara; geçen sene sanırım @ Dongyul demişti şeffaf bardak kullanmayın güneş ışığı köklere zarar verebilir diye. Onun önerisiyle bu yıl da beyaz plastik bardak aldım. Geçen sene plastik bardakların dibini havya ile eritmiştim, bu yıl matkap ile deldim ancak uç olarak ahşap delici ucu kullandım.

Name:  bardak.jpg
Views: 935
Size:  16.4 KB

Geçen sene ŞOK ayran kabından yaptığım kürek hala duruyormuş ya

Name:  kürek.jpg
Views: 960
Size:  36.4 KB

İçerisine dolduracağım malzemeler, soldan sağa sırayla; yanmış koyun gübresi çuvalı, torf, geçen seneden kalan perlit çuvalı...

Name:  malzemeler.jpg
Views: 950
Size:  24.4 KB

Geçen seneden kalma cocopeat, akvaryumun içerisinde sulandırdım.

Name:  cocopeat.jpg
Views: 963
Size:  34.9 KB

Cüruf...İnşaat malzemesi satan yerden yarım çuval aldım.

Name:  cüruf.jpg
Views: 944
Size:  32.4 KB

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön