Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AkisSoftware
Yeniden paylasim yapmis TCM. Boyle güzel yürekli insanları gördükçe çok mutlu oluyorum. Allah sizlerden razı olsun
|
Ben de böyle söylenince evlere kadar servis yapasım geliyor.
Şaka bir yana da, değer bilen yere gideceğine inanmak mutlu ediyor. İnşallah bana göndermek size de sağ salim yetiştirip beğenerek tüketmek düşer.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda
... hızlı yayılan yabani ot olduğu düşüncesi ile söküp atmıştım. Daha sonra bir tane yeniden çıktı. Diğerleri gibi çok büyümese de yaşamını sürdürdü. Kışı balkonda saksıda geçirdi. Yaz ayında canlandı. Aynı üç dört tane oldu. Halen dışarıda. Sn. TCM den etkinlikte talepte bulunmuş ve gelmişti.Ancak poşet içerisinde unutunca biraz küflenir gibi olmuşlar. Hepsini ektim. Bu sefer ektiğim yeri unuttum. Bu yıl etkinlikte yeniden talepte bulunacağım.
Sn. TCM. Kışın toprakta kalanlar baharda yeniden çıktılar mı.
|
İlk çıkışta diken gibi sivri sivri çıktığı için yabani ota benzemiyor aslında da biraz boylanınca haklısınız. Geçen sene bir kökü kayınpeder ot sanıp asılmış, kökteki perlitleri görünce anlamış ot olmadığını ama yaşamadı o kök
Geçen seneki yumruları güzelce kuruttum, ondan sonra öğüttüm. Daha önce böyle bir iş yapmadığım için yeterli sandım ve direk kavanozlara doldurdum. Bir kaç ay sonra önceki sayfalarda bahsedildiği gibi bu undan kurabiye yapayım dedim ve kavanozları açınca şok oldum, hepsi küflenmiş. Meğer öğüttükten sonra da kurutmak gerekmiş. Tabi bu durum beni üzdü, seneye ekmeyecem dediysem de sezon başladığında daha fazla ekmek istedim. Suda bir gün beklettim, iki gün beklettim, sonra dedim ki biber tohumu gibi tuvalet kağıdının arasında çimlendireyim de öyle ekeyim dedim. Ancak günler geçtikçe çimlenme olmadığı gibi çürümeler başladı. Benim de kafam bozuldu üçerli üçerli viyollere ektim ve sadece üç viyolde çıktılar. Bu arada hatırlatayım, forumun farklı yerlerinde de arkadaşlarla görüşümüz ne yaparsan yap çimlenme oranı en fazla % 50. Neyse bu sene topladığımız yumruları kurttuk, benim kız masanın üzerinde gördü, attı ağzına ve pek sevdi. Eşimle benim de görüşümü onayladı 'aynı çiğ kestaneye benziyor' bir avuç okula götürdü arkadaşları da pek sevmiş. Şimdi evde kalanları tohum yapmak üzere kızdan kaçırıyorum.
@ Muda sanırım üçüncü yılımı ektim bu sene ve toprakta kalanlardan (mutlaka kalan olmuştur) hiç çıkan görmedim.
Az önce bir avuç kadar minik tohumluk olmayacaklardan tavada çok az tereyağıyla kavurdum. Bizimkiler çiğ olarak daha çok sevdiklerini söylediler. Bir de forumda okumuştum galiba toprak üstü sararan yapraklarından yastık dolduruyorlarmış. Hanıma çaktırmadan toplayayım diyordum bu yıl da unuttum.