![]() |
|
![]() |
#11 | ||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
Şehir: İzmir
Mesajlar: 3,892
|
Alıntı:
![]() Şaka bir yana da, değer bilen yere gideceğine inanmak mutlu ediyor. İnşallah bana göndermek size de sağ salim yetiştirip beğenerek tüketmek düşer. Alıntı:
![]() Geçen seneki yumruları güzelce kuruttum, ondan sonra öğüttüm. Daha önce böyle bir iş yapmadığım için yeterli sandım ve direk kavanozlara doldurdum. Bir kaç ay sonra önceki sayfalarda bahsedildiği gibi bu undan kurabiye yapayım dedim ve kavanozları açınca şok oldum, hepsi küflenmiş. Meğer öğüttükten sonra da kurutmak gerekmiş. Tabi bu durum beni üzdü, seneye ekmeyecem dediysem de sezon başladığında daha fazla ekmek istedim. Suda bir gün beklettim, iki gün beklettim, sonra dedim ki biber tohumu gibi tuvalet kağıdının arasında çimlendireyim de öyle ekeyim dedim. Ancak günler geçtikçe çimlenme olmadığı gibi çürümeler başladı. Benim de kafam bozuldu üçerli üçerli viyollere ektim ve sadece üç viyolde çıktılar. Bu arada hatırlatayım, forumun farklı yerlerinde de arkadaşlarla görüşümüz ne yaparsan yap çimlenme oranı en fazla % 50. Neyse bu sene topladığımız yumruları kurttuk, benim kız masanın üzerinde gördü, attı ağzına ve pek sevdi. Eşimle benim de görüşümü onayladı 'aynı çiğ kestaneye benziyor' bir avuç okula götürdü arkadaşları da pek sevmiş. Şimdi evde kalanları tohum yapmak üzere kızdan kaçırıyorum. @ Muda sanırım üçüncü yılımı ektim bu sene ve toprakta kalanlardan (mutlaka kalan olmuştur) hiç çıkan görmedim. Az önce bir avuç kadar minik tohumluk olmayacaklardan tavada çok az tereyağıyla kavurdum. Bizimkiler çiğ olarak daha çok sevdiklerini söylediler. Bir de forumda okumuştum galiba toprak üstü sararan yapraklarından yastık dolduruyorlarmış. Hanıma çaktırmadan toplayayım diyordum bu yıl da unuttum. |
||
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
chufa, tigernut, yerbademi |
|
|