Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EAkpınar
Bugün arkadaşlarımla kinzi muhabbeti yaptık. Biri tazesinden hiç haz etmezken diğeri çok da matah bir şey değil olmasada olur dedi. Bense gördüğüm her yerden alıp buzluğa atıyorum. Kurusunu da kendim kavurup öğütüyorum. Gürcü yemeklerinin vazgeçilmez baharatıdır. Konulmadığı takdirde yemeğin lezzeti hiç olmaz. Hele yaşının kokusuna bayılıyorum. Fransa'dan gelirken ankara'da bulamıyorum dedim ablam 20 bağ kişniş aldı pazardan. Geçen yıl da izmir'den gönderdi sağolsun. Kinzi mükemmel bir baharat  Saksı denemelerim her defasında başarısız oldu. Bu hafta yeniden ektim bakalım başarılı olacak mı 
|
Yetiştirmesi oldukça basittir aslında. Saksı yerine küçük viyolde çimlendirip sonrasında nihai yerine taşıyabilirsiniz. Bitki bakımı olarak da maydanozu andırır kısmen.
Tohumluğunuzu bol güneş alacak yere, yaşını tüketeceğinizi sabah ve akşam güneş alan yere veya gölgelik altında yetiştirebilirsiniz. Sıcaklarda çok hızlı tohuma kalkar.