Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efi
Uzun süredir okuduğum forumdaki ilk mesajım herkese merhaba,
Bugün saksıdaki elmalarım için koçtaştan sıvı gübre aldım, NPK değerleri 4-6-8. 2 litre su yerine 1 lt ile karıştırdım acaba yakar mıyım diye araştırırken burada 20-20-20 uygulamalarını gördüm kafam karıştı. Acaba uygulama şeklinden dolayı mı böyle bir fark var yoksa çok da işe yaramayan birşey mi aldım  Burayı okuduktan sonra sanki olduğu gibi döksem bile hiçbir şey olmazmış gibi hissettim.
|
Sizin aldığınız ürün fiyat performans ürünü değil daha çok kçtaşın dükkanın kirası çıksın diye X fiyata alıp 4X fiyata sattığı hobi amaçlı bir ürün. Siz 1 kapak gübreye 2 litre su ile karıştırın yazıyorsa 2 litre suyla karıştırın yoksa bitkiyi yakarsınız. Düzenli kullandığınız taktirde bitki güneşide iyi alırsa sorun olmaz bitki beslemede yeterli olur 4-6-8 gübresi.
Bu sene artık geçmiş yeni ürününüz hayırlı uğurlu olsun ama gelicek yıl gübre alıcak olursanız 1 kg varsa hayvan gübresi+2 kg npk15-15-15 ya da 1kg solucan gübresi+3kg npk15-15-15 almanızı ve önce organik gübreyle sonrada npk gübresi ile bitkilerinizi beslemenizi tavsiye edebilirim.