View Single Post
Eski 19-07-2018, 16:16   #102
Sezerakk
Ağaç Dostu

Sezerakk's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tolga Özmeral Mesajı Göster
♫ ♪ Seninle başım dertte ♫ ♪... Ne yapsam bilmiyorum ♫ ♪...

Eklenti 678447

Sağ olsun, fotoğrafını çektiğim bu arkadaş ve kolonisi yıldız Domateslere de sirayet etmişler. Sebze bahçemiz zaten küçücük. Delik domatesleri koparıp çevredeki ineklere atmak biraz canımı sıkmadı değil.

Arkadaşı biraz araştırdım. Anladığım kadarıyla Tuta Absoluta denen bir tür güvenin larvası ve organik mücadelesi pek mümkün değil. Yani sulandırılabilir kükürt vs. pek işe (Zaten Sinop'ta bulamadım) yaramayacak sanırım.

Bahçemizde kimyasal herhangi bir ürün kullanmak istemiyorum. Ya bu sevimli tırtılların bize bıraktığı ile yetineceğiz. Ya da tohum almak istediğim kökler dışındakiler ilaçlanacak... Kararsızım.

Tolga Bey öncelikle geçmiş olsun diliyorum. Facebooktan da takip ettiğim üzere sanırım bu sene herkesin kabusu oldu bu kurtlar. Zira bizim bahçede de durum sizinkisi ile aynı. Tüm domateslerin tadına bakıyorlar. Böyle giderse birşey yiyemeyeceğiz gibi. Ben tüm fideleri gülleci bulamacı ile ilaçladım ancak işe yaramadı. Öğrendiğim kadarı ile larvalarını domates daha çiçekteyken çiçeğim içine bırakıyormuş. Bizde de durum şöyle;

Bakalım ne olacak. Umarım bir çözümü bulunur. İyi günler dilerim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sezerakk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön