Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bluetrain
merhabalar , ben geçtiğimiz sene milas havalimanı civarında toplam 20 dönüm zeytinlik yatirimi yaptim. arazileri satın almama vesile olan aradaki emlakçı ile de zeytin toplama ve yağ sıkımı için yarı yarıya anlaştım. kendisi aynı zamanda o köyde zeytincilik yapan birisi..
toplamda 500 adet memecik türü 30-50 yaş arası ağaçtan (ki çok verimli olduğu söylenen ağaçlar) toplam 60 litre yağ gönderdi. arazi dağlık , masrafı çok gibi mazeretler öne sürdü. sizce bu kadar ağaçtan senelik kaç litre yağ beklemem gerekiyor. özel durumum sebebiyle seyahat edemiyorum , gidip başında durmak gibi bir şansım ne yazık ki yok  tavsiyelerinize açığım , sevgiler saygılar...
|
Yazdiginiz agac sayisini ve Agac yaslarina göre sizin ortalama 15.000 kg. zeytin alamaniz gerekirdi buda asagi yukari agac cinse göre 3.000 lt. yag yapardi , Buda 2017 Aydin piyasasasinda 13.50 tl. Litresi yapar toplamda 40.000 tl bazi degiskenlikler gösterebilir bu iste 2+2=4 yapmaz, Eger orada yasamiyorsaniz ortaginizi fazla sorgulayamassiniz, Cünki cok hassas ve kirilgan yapiya sahiplerdir orkide cicegi gibi, Fakat 60 lt. Yag cok düsük , Benim de zeytinligim var agac sayisi cok fakat insanlara paranizla dahi is yaptiramiyorsunuz, Ne diyebilirim Allah kolaylik ve sabir versin..