![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2022
|
Aynısı bende de var. Meyve ağacına nasıl bakıyorsam ona da aynı bakıyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2014
|
Zeytincilk hakkında hiç bilgim yok. Daha önce çeşitli meyveler olan bahçelerim oldu. Buda ma, bakım vb. konusunda amatör de olsa bilgi sahibiyim. Zeytin hakkında detaylı bilgi almak için neler yapmalıyım? Özellikle tavsiye edeceğiniz kaynak ve ustalar var mı? Yaşadığım bölge zeytine uygun bu sebeple araştırma yapmak ve ilerleyen zamanlarda yatırım yapmak istiyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
|
İl/ilçe Tarım müdürlükleri, Ziraat odaları zaman zaman kurslar açıyorlar. Zeytincilik Araştırma enstitüsünün sayfasına da bakabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2022
|
Zeytin Kökü ot temizliği
Merhaba, Tarsus'ta 350 ağaç Gemlik yağlık zeytin ağacım var. Arasında yoğun yabani ot vardı. Traktör ile kıyma makinesi ile sürdük, temiz oldu. Ancak ağaç köklerinde yabani ot yoğunluğu var, bazıları el çapası ile temizle diyor, bazıları çapa kullanma otları biç diyor, hangisini yapacağıma karar veremedim. Yardımlarınızı rica ederim. ( Bahçe yeni benim oldu, bu yüzden tecrübe sahibi değilim ) Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir fotoğraf koyabilirseniz aklımızın erdiğince daha kolay cevap verebiliriz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Zeytinci arkadaşlar mahsülleriniz ne durumda. Buralar hasat bitmeye yaklaştı. Yağmursuz bir sezon geçiriyoruz. Bereket zeytinyağı çok kaliteli, tek tesellimiz bu. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2022
|
Merhabalar. Bu yılın hasadı 400 kg civarı oldu. 2 dönüm alında yaklaşık 15 yıllık 120'ye yakın ağaç var. 4.18'e 1 yağ oranım var. Martta sürdürme ya da kazma işlemi yaptırmamıştım, yer traktör ile sürmeye uygun bir yer değil. Küçük paletliler buraları kazabiliyor o da şu an oldukça pahalı ya da yevmiyeci tutup kazdırmak gerekiyor, ben kazma işi yerine bir tırpan makinesi alıp otları çalıları biçsem, zeytin diplerini de kazmayla otlarını temizlesem yeterli olur mu. Ayrıca zeytin gövdelerinde oldukça yoğun kırlangıç böceği yumurtası mevcut, bazı yerleri küçük küçük benekler halinde çamurla kaplamış böcekler yumurtayı gizlemek için. Hasattan sonra yüzde 3 oranında göz taşı uygulaması yaptım, 15 gün sonra ikinci dozu vereceğim, geçen yıl tek doz yapmış, kar nedeniyle ikinci dozu uygulayamamıştım, çok etkili olmamış, böcekler zeytin çiçeği ile beslendikleri için istediğim verimi alamıyorum, bu böceklerle başka nasıl mücadele edebilirim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Zeytin güvesine karşı ilaçlama yaparsanız yeterlidir. Yine de ağaç gövdesi ve kalın dallarda görüyor iseniz, sert bir fırça veya çuval parçası ile kazıyarak ezmeniz gerekir |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Bu yıl biraz da aşırı kuraklıktan olsa gerek, bizim kasabada bir kişi haric zeytin hasadı yapamadı.. Ben 80 ağaçtan 4 kilo yağlı sele kurabildim..yağlık falan yok.. Kasabada sadece bir kişı bol ürün aldı..ağaçları hep sulamış..tarlası ayrıca fabrikaya giden toprak yol boyunda olduğu için ve sik sık geçen kamyonların saçtığı tozlar daneleri kapladığı için sinek zararı da olmamış.. Yani doğal yolla kaolin atılmış gibi olmuş ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sene çok kötü bir sezon geçirdik. 15 günde tarlalardan çıktık, 120 dönüm bahçeye hiç girmedik. 250 kilo kadar yağımız çıktı . 2-3 sene böyle olursa çiftçi biter. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2017
|
bu tarim forumlari iyice durmus. kimse yazmiyor artik nedense |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiftçi de heves kalmadı. Hava şartları bir yandan, ürettiğinin para etmemesi bir yandan, üretim maliyetlerinin çok artması, geçim sıkıntıları derken. Yazacak mecal kalmıyor. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu an 17 / 1 yağ alıyoruz. Zeytin hala yağlanmadı. Sulanmıyan bahçelerde zeytin buruşmaya başladı. Amele bulmak sorun, bulduğumuz da zeytin toplamayı bilmiyor. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-10-2023
|
2024 yağ oranı
Egede bu sene mayıstan sonra yağmur hiç yağmadı Bu sebeple zeytin yağlanmadı geçen sene 1/3 oranında yağ almıştık ( Gemlik zeytini ) bu sene 1/9 oranında alabildik. geçen seneden bir fark da yağmur olmadığı için domuz ne bulsa yiyor yeşil zeytine değmiyor ama karardığı zaman domuz zararı oldu. domuz yemesin diye erken toplamak zorunda kaldık, buda yağ oranını etkiledi |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2007
|
Acaba zeytin ağaçlarının aralarında farklı meyve ağaçları olursa, (özellikle antepfıstığı, armut ve incir) zeytin ağaçları bunlardan zarar görür mü? Mesela sinek oluşumuna veya çeşitli hastalıklara sebep olur mu? |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-06-2007
|
Alıntı:
Merhabalar..Samanlı çeşidi öğrendiğiniz üzre gemlik trilye çeşidinden daha erken vakitte yemeye elverişli hale gelmekte..Genelde Karamürsel halkı damak tadından ve alışkanlıktan dolayı samanlı çeşidini çok aramakta. Bundan dolayı bizde bir kaç senedir Samanlı çeşidini üretiyoruz.Bundan haberdar olan hemen bizle irtibata geçiyor..Samanlı çeşidi aşı yöntemiyle yetiştirilmekte. Trilye gibi çelikten olmuyor malesef. Detaylı bilgi için sizi bahçemize davet ediyorum..Babam açıkçası zeytinin nası işleneceği konusunda baya deneyimli. Ben çocukluğumdan beri pazardan veya marketten zeytin yemedim diyebilirim. Çünkü babam her sene ailemizin tüketeciği kadar sofralık zeytin ve zeytin yağı hazırlamakta. Her sabah lezzetli zeytinlerden yemek çok güzel..Askerdeyken evdeki zeytinleri çok aradı dilim damağım. ![]() Görüşmek üzre.. Adres: UYANIKLAR FİDANCILIK Çiftlikköy /YALOVA |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2008
|
Samanlı Zeytini
İnşallah, Samanlı zeytinin özelliklerinden biride yağ oranının bahçenin konumu ve mavkisine göre 3,5 kg dan 1 litre yağ çıkarılmasıdır.zeytin ağacı sıcağı sever, bunun için en iyi zeytin ve en yüksek yağ oranının güney tarafa bakan zeytinliklerden elde edilir. Hoşçakalın. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
İlginize teşekkürler. "Thebe OLIVE PARK" bir konsept olma yolunda, daha çok birlikten güç doğar düşüncesi ile yola çıkılmış bir oluşum. Kurumsallaşma, temelinde yatıyor. İleride bizler olmasak da çocuklarımızın arazilerini satmak zorunda kalmayacakları ve onların adına zeytinlikleri ve ek oluşumları işletmeye yönelik bir sistem oluşturmak amacımız. Bu işler yürürken, sistemimiz içi hizmet sunumu ve alımı daha kolay ve ucuz olacak. Ayrıca doğaya saygı, zarar vermemek yanında, yapılacak olan binaların ve oluşumların tamamen doğal ve doğal örtüye uygun olması amaçlandı. Sizlere zaman zaman sistem ve gelişimler hakkında bilgi vermek istiyorum. İlginize teşekkürler. Saygı ile. Dr.Behlül BAYDAR |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Merhaba Arkadaslar, siteyi yeni keşfettim. Hürriyet Emlak´da şöyle bir ilan gördüm. "Zeytinlikte toplam 465 adet ağaç bulunuyor.. Bu ağaçlardan 400 tanesi büyük ağaç olup; ağaç başına 2 çuval (200 kg) ürün alınmaktadır.." Sizlerden ögrenmek istedigim konu ise bir agaçın bu kadar cok zeytin verip veremiyeceği. Yardımlarınız için şimdiden çok tesekkürler. |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-10-2007
|
Hevesinizi kirmak istemem ama lapseki de zeytin yetismez. Muhakkak onceden dikilmis yerler vardir ama 3 sene guzel gider hava 4.sene bir soguk olur emekleriniz bosa gider Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Sayın bulnes Bizim kahya ile görüşüp eğer olur derse size numarasını ileteceğim. Şu aşamada yapabileceğiniz pek birşey yok zaten acele etmenize de gerek olduğunu düşünmüyorum. Eğer yapabilirseniz sulama yaptırın yaptıramıyorsanız da ağaçlarınız büyük olduğu için çok etkilenmeyecektir. Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Alıntı:
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn bulnes, Zeytinliğiniz hayırlı uğurlu olsun. Sofralık zeytinin 20 tl/kg ve yağın 18tl/ lt.olduğu zeytin dünyasına hoş geldiniz. İlk aldığınız zeytinliğin tadını çıkarmadan ikinciyi düşünmeniz büyük cesaret işi. 1 lt yağ elde etmek için, cinsine göre 3 ile 9 kg arası zeytin harcanır. Sizinki Ayvalık/Edremit cinsi olsa gerek. 4-5 kg’dan 1 lt yağ elde edersiniz. İşin başında olamamanız da zorluğu arttırıyor. Göze aldığınıza göre bize tebrik etmek düşer. Hasat sonrası bilgili birine budama yaptırın. Gübrelemeyi de unutmayın. Başarılar dilerim. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-09-2016
|
Delice Zeytin (Yabani) ve Gemlik zeytini (Aşılı)
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ağaç, gübre, zeytin, zeytin gübreleme |
|
|