View Single Post
Eski 11-05-2018, 08:15   #556
aydemiraydın
Ağaç Dostu

aydemiraydın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi s.toprak Mesajı Göster
Değerli arkadaşlar, Bu soruyu Cranberrry sayfasında da sordum, burada da sormamın faydalı olacağını düşünüyorum. Bir iki gün önce Kumrular Sokak, Çerez Durağı adlı kuruyemişçide bir meyve gördüm. Siyaha yakın koyu mor, yumuşak, çekirdeksiz tatlı tadı güzel kurutulmuş bir üzümsü. Kg. 85 lira civarında. Bu meyvenin Likapa mı yoksa Frenk üzümü mü olduğunu bilemedim. Üstünde Yaban Mersini yazıyor. Frenk Üzümüne İngilizlerin " Black Currant" dediklerini, Ribena adlı ya da markalı suyunu C Vitamini kaynağı olarak severek tükettiklerini biliyorum. Likapa'da Karadeniz'de yetişen şifa kaynağı bir üzümsü. Araştırınca, "melatonin" ve "oksalat" içerdiğini, bazı bünyelerde alerji yapabildiğini okudum. Bu nedenle gördüğüm meyvenin "Frenk üzümü" mü yoksa "Likapa" mı olduğunu merak ediyorum, söylediğim yer buradaki üzümsüleri tanıyan arkadaşlara yakın ise ve sorumu cevaplaya bilirlerse çok memnun olacağım. Çok teşekkür ederim.

kurutulmuş aronia meyvesi gördünüzmü? aronianın bazı çeşitleri siyah renkli bazılarıda mor renkli. aronia kurusuda çok lezzetli olur. tabi buda benim düşüncem. görmeden tadmadan bilemeyiz.

aydemiraydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön