View Single Post
Eski 03-04-2018, 20:39   #1496
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
dongyul sizin yüzünüzden işi gücü bırakıp köye yerleşecem en sonunda çok güzel çalışıyorsunuz.

Bu arada benim bir sorum olacak attığınız yaş gübre seperatörden geçmiş gübre mi yoksa doğrudan tezeklik diye kullanılan üreli gübre mi?

Sayın Musa Gündoğan; güzel sözleriniz çok teşekkür ederim vallahi bende yazdıkca mutlu oluyorum bu arada seperatörü kim bulmuş da biz kullanalım hayvanın kakasını yaptığı direk yaş gübre. Keşke biraz daha büyük yerimiz olsa ve evin yakınında olsa daha güzel şeyler olur zaman ve ekipman kısıtlı.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pares Mesajı Göster
Sayın Dongyul muhteşem olmuş emeklerinize sağlık bende kendi çapımda birşeyler yapmaya çalıştım ama sizin yaptıklarınız çok güzel olmuş birde yaş hayvan gübresi koyduğunuzu yazmışsınız yaş yanmamış olan gübre mi ?
ben sonbaharda 1 tarktör gübre getirttim ama bu yıl kullanabilirmiyim diye düşünmekteyim sanki yeterince yanmamış gibi geldi o yüzden sordum eğer siz öyle kullanıyorsanız ve bir sorun yaşamadıysanız bende kullanacağım

Sayın pares; direk yaş gübre kendisi ben iki üç yıldır yapıyorum vallahi bir bir zararını görmedim. Bence kullanın zarardan çok yararını göreceksiniz. Bu arada güzel sözleriniz için teşekkür ederim ^^

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Poizer Mesajı Göster
Sebze yataklarınız çok güzel olmuş. Bel ile açmak çok yorucu olur ama başa geldi mi çekiliyor. Sebzeleriniz için nasıl bir gübreleme programı takip ediyorsunuz?

Sayın Poizer; evet kesinlikle yorucu bende şahit oldum. Gübre olarak yaş gübre atıyorum daha sonra duruma göre ikinci bir tur şerbet dökebiliyorum. Ayrıca duruma göre karakafes otu uyguluyorum. Bazen bağda az miktarda toprak altı gübre attığım oluyor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgihoca Mesajı Göster
Dongyul'cuğum,tarla neyken ne hale gelmiş,yorulmuşsundur belli.Çok güzel görünüyor,hayırlı hasatlar diliyorum.Eşim geçen bahar salatalık fidelerinin etrafına gübre koyunca fideler yandı.Çukurların içine gübre koyup kapatmışsın,sonra aynı yerlere mi domates dikeceksin?Kökleri yanmaz değil mi?

Sevgili sevgihoca; özlettiniz kendinizi gerçekten nerelerdesiniz umarım iyisinizdir. Direk gübrenin üzerine ekim yapmıyorum hemen yanlarına yapıyorum ama bazen damlama deliği tam gübrenin üstene gelebiliyor o durumda şansa bağlı gübrenin üzerine dikmiş oluyorum. Ama sorun yaşamadım.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön