Sevgili Yücel Bey
Bir kaç ay önce sizinle Sarıkoz'da konuştuğumuz Birtanem olayını hatırlarsanız, Türkçe konusunda nasıl özen aradığımı ve uygulanmasını istediğimi de hatırlayacaksınız. Bu sitenin kuralları var ve sonuna kadar arkasındayım. Türkçeyi doğru kullanmanın, hepimizin önemli görevlerinden biri olduğunu her yerde savunuyorum. Zaten aldığım eğitim de bunu gerektiriyor. Bu işin bu yönünden baktığımdaki kısmı. Ama yine iddia ettiğim bir şey de var ki uyarı yapma konusunda, bu işin sonu yok. Yine geçmiş aylarda uyarılarla ilgili bazı yazışmaları hatırlıyorum. Birisi, bir başkasını Türkçe konusunda uyardı, O kişi de uyarıyı yazanın bir yanlışını bulup, sen de bunu düzelt yanıtını verdi. İşin kötüsü o son yazıyı yazanın da yeni yanlışları vardı

. Şimdi o noktada dilbilgisini daha iyi bilen biri araya girse ne olacaktı? İş fazla büyümedi ama büyüyebilirdi de. Gereksiz tartışmalara da dönüşebilirdi. Beni bu tür olaylar rahatsız ediyor. Ama bu uyarıyı bir biçimde bir görevli yapsa sorun ortadan kalkacak.
Ayrıca, çifte standart yapmadığımıza inanıyor musunuz? Gerçekten saygı duyduğumuz, sevdiğimiz, dostlukla yazıştığımız kişilere aynı uyarıyı yapmıyoruz. Ben size bunun yüzlerce örneğini bulup çıkarabilirim. Çünkü bu arada, o dostlukları yirtirme kaygısı da var. Ama yeni birine uyarı yapmak çok daha kolay ve görev geliyor bize.
Bu yazdıklarınız biraz haksızlık olmuyor mu? Ben böyle bir şey mi savunuyorum (alın size sanal bir alınganlık

şaka elbette

)? Ben ellemeyeyim, banane mi diyorum? Elbette hayır. Benim anlatmak istediğim: herkes polisliğe soyunursa bu işin sonu gelmez. Aynen gerçek yaşamda olduğu gibi. Her şeyde, kural ve kural uygulayıcıları olması gerektiğine inanıyorum. Ama bu demek midir ki ben hiç bir şeyle ilgilenmeyeceğim. Sanal alem ne yazık ki bıçak sırtı. Yüzyüze olunmadan, gözlerinin içine bakmadan, tonlama, vurgulama yapmadan yazılanın anlamı yazık ki, bir anda değişme tehlikesinde. Ortada hiç bir şey yokken saçma tartışmalara düşmek heran olası.
Dün toplantıda sevgili Mjgn (kendisi açıklamak ister düşüncesiyle söylemiyorum)'ın düşüncelerine sonuna kadar katılıyorum. Ben yanlış bir çözüm önermiş olabilirim. Ama bu tür güzel önerilerin de arkasında olacağım. Bu kadar nitelikli insanın bir araya geldiği bir sitede en doğru çözümler üretilebilecektir düşüncesindeyim.
Sevgi ve saygılarımla efendim.