"Size de oluyor mu bilmiyorum. Hani forumda bazı üyeler vardır, sessiz sessiz takip eder, çalışmalarına hayranlık duyar zamanla cümlelerinden kişiliğine ve hayatına dair ipuçları yakalar ve adeta o kişiyle yan komşuymuşsunuz gibi hissedersiniz kendinizi.
Yukarıda yazdığımın eksiği var fazlası yok. Benim için söz konusu üye sayın
Lonicera. Avatarına bakınca bile yüzüme gülümseme geliyor çünkü o muzip, gizemli, fantastik iyi kalpli bitki büyücüsü oradan bana el sallıyor gibi.
Derin bir ormanın ortasındaki sarmaşıklarla çevrili bahçesinde olağanüstü bitkiler yetiştirip biz fanilere nisbet yaparcasına sayfasında paylaşımını yaptığı o güzelim bitkilerine hayranlık beslememek ve emeğini takdir etmemek imkansız.
Her ne kadar avatarı çiftçi şirin olsa da bende hep şakacı şirin, çiftçi şirin ve şirin baba karması bir karakter izlenimi uyandırdı.
Uzun zaman kendisini sessizce takip ettim. Paylaştığı her bitkinin ismini telaffuz etmeyi öğrenebilmek için bilgisayar başında mesai harcadım. Sadece ismi değil cismi de epey değişik gelen bitkiler, ağaçlar ve meyveleri.
Bu arada -kendisinin de haberi yoktur- dağınık sayfalardaki mesajlarını takipte zorlandığımdan kendisine telepati yoluyla balkon sayfası açtırdım. İçimden geçire geçire bir gün siteye bağlandığımda balkon sayfasını görünce hiç şaşırmadım.
Neyse;
Bir gün yine aradığım bitkilerden birini sayfasında görünce dayanamayıp ilk mesajımı attım. Parfüm kutusu yetiştiriyormuş tohumdan.
Fırsatını bulmuşken içimi de döktüm, karşılıklı sayfalarımızı gezdik, istediğimiz bitkileri listeledik ve sonunda mevsim gelince birbirimize postaladık.
Kokulu bitki manyağı olduğumu çoktandır keşfetmiş olduğundan istemediğim halde kargodan fazladan kokulu bitkiler çıktı. Yine istemediğim halde Kağan ve Ece için meyvelik ağaç fidanları ve kalp ceviz fidesi de... Nasıl sevindim anlatamam dün bitkilerime kavuşunca.
Kargoyu ucuza getirmek için çevirdiğimiz numaralardan hiç bahsetmiyorum bu arada karşılıklı mesajlaşmalarımız sonucunda paketlerin hacmi o kadar büyüyordu ki bir ara otobüs bileti alıp elden teslim etmeyi bile düşündüm.
Dün öğleden sonra da benim için beklenen büyük kavuşma nihayet gerçekleşti ve bitkilerim geldi. Yağan yağmura aldırmadan Carrefour'a gidip kaliteli torf aldım, evde solucan gübresi stoğum ve perlit vs. malzemem hazırdı zaten.
Ancak saksılama işi maalesef bugüne kaldı. Öncelikle gelen bitkilerin toplu olarak paketlenmiş halini ekliyorum, yavaş yavaş da saksılanmış olarak tek tek çekimlerle tanıtımlarını yapacağım.
Bitki kökleri saksıya geçene kadar zedelenmesin diye poşetleri açmadım. Haliyle tam olarak isimleri cisimleri anlaşılmıyor. Ama az sabır, isim isim görüntüleri geçeceğim