View Single Post
Eski 04-01-2018, 13:52   #104
nazcal
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-04-2013
Çimlenme fotoğrafları

Sırasıyla beyaz, kırmızı, sarı, tohumların üzeri kapatılan kırmızı ve üzeri kapatılmayan ama ilave olarak altı saat oda ısısında suda bekletilen tohumlar. Fotoğraflar yeniden boyutlandırıldığı için çok belli olmayabilir ama beyaz ve kırmızı çilek tohumları çimlenmeye başlamışken sarı tohumlarında hiç bir hareket yok henüz. Sanırım kırmızı da beyaza oranla biraz daha hızlı gelişim var zira oluşan kotiledonlar da var. Üzeri kapatılan ve kapatılmayan tohumlar arasındaki fark henüz anlaşılacak boyutta değil. İkinci ve dördüncü fotoğraflarda görüldüğü gibi her ikisinde de kotiledon oluşumu var. Son fotoğrafa bakarak suda bekletmenin de negatif etkisi olduğu gibi bir çıkarım yapmak mümkün şu aşamada.

İlk mesajda bunu belirtmeyi unutmuştum. Çilek tohumlarının çimlenme için sürekli neme ihtiyaç duyduğu bilgisi ışığında büyük kutunun dibinde devamlı şekilde su var. Fotoğraflardaki cıvık cıvık görüntülerden de belli oluyor zaten. Bazen çok mu fazla diye düşünmüyorum değil hani. Şimdilik fazla gibi görünmüyor gerçi ama yine de bilemiyorum.

Hangi bitki tohumu çimlenmek için neme ihtiyaç duymaz ki ? Yukarıdaki sürekli neme ihtiyaç duyması bilgisini çok aptalca olsa da belirtme ihtiyacı hissettim. Dilediğinizce kafa bulabilirsiniz .

Eklenen Resimler

nazcal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön