Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 28-09-2017, 15:39   #1050
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Kıyas açısından @ Telato nun domateslerine de bir göz atın. Sanırım kendisi resim çekeceği domateslere ayrı bir işlem uygulayarak cilalayıp, süslemiş. Misal italian ve dester domatesler benimkilerden daha küçük olsa da (belki resimlenenler öyle) omuzlarındaki renk değişiklikleri daha az ve daha kırmızı görünüyorlar.

Neyse domateslerde 'iz element eksikliği' mi var, yoksa 'göz' mü var, yoksa bunlar olası şeyler mi fikirlerinizi beklerim.

Toprağın gücü konusunda; benim etkinlikte de sürekli dağıttığım lezzet konusunda mükemmel denebilecek kısa barbunyaları bu yıl toplarken tanelerin çok iri olduğunu söyleyince ben de bizim yaylacı çiftçilere sordum sebebini, üç kişiye sordum üçü de aynı şeyi söyledi "yer güçlü gelmiştir"...

Bir de yeri gelmişken bu sene sulamanın önemini keşfettiğimi söylemeliyim. Arıkların sonu başına göre hafif aşağıda kalıyor ve su dipte daha fazla gölleniyor. Ben de arıkların başına bakıyorum, toprak iyice kurumuşsa veriyorum suyu, en erken beş en geç te haftada bir sulanıyor bahçe. Kuru fasulyelere baktım toplarken sıranın ortasındakiler misal 20 ürün verirken suyu gören yerdekiler 25 ürün vermiş. Geçen sene sıranın başında olan 'blue beauty domatesler' limon kadarken bu sene sıranın sonunda olan kardeşleri avuç dolduruyor. Demek ki neymiş, arıkların arasındaki engelleri uydur kaydır yapmayacak, sular içerisinde yeteri kadar duracak şekilde yapacakmışız.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön