View Single Post
Eski 17-08-2017, 14:25   #266
Resulgur
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321 Mesajı Göster
Benim merak ettiğim susuz nasıl yetişiyor hiç mi kurumuyorlar. Hele ki Hatay gibi sıcak bir memlekette
Sn. Selma_321 bu sebzelerin yetiştiği yer 900 rakımda bir yer tamamen merkez değil . İlginç ama öyle

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş Mesajı Göster
Sayın Resulgur,
Öncelikle masallah diyorum emeginize saglik...Sizden de cok ilginc bilgiler ogreniyoruz.Hatayın susuz yetisen sebze tohumlarini dört gözle paylasmanizi bekliyoruz
Domates konservesini bizde ayni sekilde yapiyoruz suyunu alanı hic görmedim.Yapılısini biraz daha ayrıntılı anlatsaniz ve de bozulmuyor mu en cok da onu merak ettim?
Sn. Zekoş çok teşekkür ederim. Kısmet olursa bu ürünleri yetiştirip kendi elde ettiğim tohumları dağıtmayı düşünüyorum.

Konserve yaptığımız domateslerimiz ince kabuk taze tüketmelik ve karışık çeşitlerden olduğundan fazla sulandılar bu yüzden konservenin fazla sulu olmaması için birazını şişelere doldurduk. Yöntem aynı zaten herkesin bildiği doğrayıp haşlıyoruz sonra kavanozlara

Bunun yanında menemenlik konserve de yapıldı bütün domatesler yıkanıp ikiye bölünerek küçük olanlar da direkt olarak tencereye atıldı ve kabuklarıyla birlikte blendırla iyice bulamaç haline geldiler , bu yaptığımız kabuklu olması sayesinde daha özlü bir domates sosu elde ettik .. Dün kızartma yapmıştık yarım kavanozu sos yaptık çok taa güzel oldu

Bu arada sizden gelen fasulyeler için ayrıca teşekkür ederim. Daha önce çeşitlerin resimlerini paylaşmıştım.

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön