Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selma_321
Benim merak ettiğim susuz nasıl yetişiyor hiç mi kurumuyorlar. Hele ki Hatay gibi sıcak bir memlekette
|
Sn.
Selma_321 bu sebzelerin yetiştiği yer 900 rakımda bir yer tamamen merkez değil . İlginç ama öyle
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zekoş
Sayın Resulgur,
Öncelikle masallah diyorum emeginize saglik...Sizden de cok ilginc bilgiler ogreniyoruz.Hatayın susuz yetisen sebze tohumlarini dört gözle paylasmanizi bekliyoruz 
Domates konservesini bizde ayni sekilde yapiyoruz suyunu alanı hic görmedim.Yapılısini biraz daha ayrıntılı anlatsaniz ve de bozulmuyor mu en cok da onu merak ettim?
|
Sn.
Zekoş çok teşekkür ederim. Kısmet olursa bu ürünleri yetiştirip kendi elde ettiğim tohumları dağıtmayı düşünüyorum.
Konserve yaptığımız domateslerimiz ince kabuk taze tüketmelik ve karışık çeşitlerden olduğundan fazla sulandılar bu yüzden konservenin fazla sulu olmaması için birazını şişelere doldurduk. Yöntem aynı zaten herkesin bildiği doğrayıp haşlıyoruz sonra kavanozlara
Bunun yanında menemenlik konserve de yapıldı bütün domatesler yıkanıp ikiye bölünerek küçük olanlar da direkt olarak tencereye atıldı ve kabuklarıyla birlikte blendırla iyice bulamaç haline geldiler , bu yaptığımız kabuklu olması sayesinde daha özlü bir domates sosu elde ettik .. Dün kızartma yapmıştık yarım kavanozu sos yaptık çok taa güzel oldu
Bu arada sizden gelen fasulyeler için ayrıca teşekkür ederim. Daha önce çeşitlerin resimlerini paylaşmıştım.