View Single Post
Eski 16-07-2017, 21:46   #206
birnefestoprak
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 14-07-2012
Yaza hazır olsun diye Nisan'da kaparosu ödendiği ve bir hafta on gün içinde teslim edilme sözü verildiği halde, teslim için aylarca beklenince, traktörün tamir edilmesi gereken sorunları yumurta kapıda bir adım ileri iki adım geri temposuyla halledilmeye çalışılıyor. Hidrolik dışarı sızıyordu ve ayrıca renginden belli olduğu üzere hidroliğe de su karışıyordu; direksiyon dönmeyince bir sübapın kötü durumda olduğu farkedildi, bunlar tamir edildi ama adam akıllı üç gün kullandıktan sonra benzer bir sorundan dolayı kullanamadığım için tekrar bakıma alınması gerek.

Arazinin yüzde 80 kadarını, yeşil gübre bitkisi tohumu ekimi için "neredeyse tamam ama daha bitmedi" denecek kıvama getirdikten sonra arızalanınca da ayrı bir sorun karşımıza çıkıyor. Tropik yağmurlarımız başladı ve toprak, otlardan arınmış olduğu için suya doyup gölleniyor. Birkaç gündür yağışların durmasıyla kurudu ama bu durum uzunca devam etmez. Tohum ekimi için iyice geç kalırken, benim gibi işlerin doğru dürüst yapılması konusunda titiz bir insanın ne kadar huzursuz olduğunu da tahmin edebilirsiniz. Sinir içinde bekleyelim bakalım...

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön