Konu: Kefir
View Single Post
Eski 28-05-2017, 14:53   #800
Amanita
Ağaç Dostu
 
Amanita's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 158
Arkadaslar merhaba, kefir ve cig sut ile ilgili bazi yazilan noktalari aydinlatmak isterim.

1. Cig sut icmek, uht veya kaynamis sut icmekten daha faydali degildir. Kaynatinca sutun besin degeri azalmaz.
2. Cig sut icmek veya fermentasyonda kullanmak hastalik bulasmasi riski tasir. Yukarida bununla ilgili linkler verilmis, ancak tekrar belirtmek istiyorum, cig sut kullanacksaniz dahi 20 dk karistirarak kaynatmadan kullanmayin.
3. Cig sut inekten ciktigi an sterildir, yani icerisinde herhangi bir canli, mikroorganizma, bakteri vs bulunmaz. Sagildigi andan itibaren sagilma ekipmaninda ve inek memesinde ne varsa bunlar sute bulasir, ve sutu kirletir. Hayvan memelerinin ustunden hayvan diskisi bulasmasi her zaman olan bir risktir.
4. Sut, sagildigi anda steril oldugu icin faydali bakteri bulundurmaz, ancak kefir veya yogurt yaparken bu faydali bakteri ve mikroorganizmalari siz eklersiniz.
5. kefirin eksiligi, yani asiditesi arttikca icerisinde zararli mikroorganizmalarin buyumesi zorlasir, ancak hali hazirda bulunabilecek zararli mikroorganizmalari oldurmeyebilir. Kaynamis veya uht sut disinda sut kullanmamaya dikkat edin.

Uht sutten yapilan kefir size sulu geliyorsa bu sutun yagi alindigi icindir, az yagli geliyorsa icerisine krema veya sut tozu ekleyin.

Inek memeleri uzerinden bagirsak floraniza faydasi olacak hicbir bakteri almayacaginizi garanti ederim, bagirsak floraniza faydali olacak bakterileri siz kefir mayasindan aliyorsunuz.

Cig sut icerken ciddi bir Brusella kapma riski tasiyorsunuz. Lutfen kendi sagliginiz icin cig sut kullanmayin.

Yillardir kefir yapiyorum, uht sut ile son derece guzel kefir yapabilirsiniz.

Amanita Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön