Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul
Bu patatesler o kadar lezzetlidir ki pişirince içi polarize yapı halini alıyor ve kabukları bile kestane tadındadır...
Eğer yere ekerseniz dik boğaz çapası yapıp güzel bir gübreleme ile bol ürün alabilirsiniz...
ayrıca tohumluk patates alacaksanız yani küçük patatesler elde etmek isterseniz patlayan her gözü kesip ayrı ayrı ekebilirsiniz... Pişirmelik büyük patates elde etmek isterseniz bütün olarak ekmenizi tavsiye ederim...
|
Sn dongyul, verdiğiniz bilgiler çok değerli...Maalesef büyük saksı ile yetinmek zorundayım. Bir de dışı daha mor ince uzun olup içi beyaz olanı var. Onları haşlayıp tadına bakmıştık, onlar da çok güzeldi. Onu da yetiştirmek istiyorduk ama boğaz durmuyor ki, yedik hepsini

))
Bu ilk deneyim olacak bizim için, suda filizlendirip filiz halini saksıda denemek istiyoruz. Tohumluk patetes değil ama çiçeklerinden tohuma yönelip etkinliğe sokmak niyetimiz var ama bu şekilde aslına uygun birey ortaya çıkar mı bilmiyorum. Deneyip göreceğiz inşallah.