Kırmızı biberleri 8 parçaya bölüyoruz enine ve boyuna güzelce kızartıyoruz soğuduktan sonra aralarına sarımsak da ekleyip kavanozlara yerleştiriyoruz (tuz isteğe bağlı annem yeken tuzluyor) istediğiniz kadar sirke koyup kavanozu güzelce kapatıyorsunuz her zaman yenmeye hazır
ve çok lezzetli denemeyenlere tavsiye ederim.
Aynı işlem yeşil biberler için de geçerli biberleri ister bütün ister bir kaç parça kızartın benim tercihim biberi bir kaç parçaya bölmekten yana.
En kısa zamanda ben de yapacağım biberleri aldım fotoğrafları eklerim
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz
Bende yedim kızartılmış biber turşusunu, bir araştıralım bakalım nasıl yapılıyormuş papatyam..
Yarım saattır penelophe'ye kendi patlıcan turşumun tarifini yazdım tam enter yaparken koptuğumu anladım, hay Allah şimdi yeniden yazacağım..
|