Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saleri
Sn TCM . Afiyet olsun. Şu pre/pro biotik tariflerinizi bizimle paylaşırmısınız ? Erimeyen turşu istiyoruz 
|
@ saleri,
http://www.agaclar.net/forum/kiler/2693-9.htm
Turşular için özel uygulamam olmadı. Linkteki tarifleri uyguladım. Verdiğim sayfadaki sirkesiz probiyotik turşu tarifini de yaptım. Turşunun suyunu kendim de hazırladım, marketlerdeki hazır suları da kullandım ve hiçbir bozulma olmadı. Geçen sene ilk denemelerimizdi, bu sene daha bilinçli yapmayı umuyoruz.
Benim önerim yoğurdu mayalarken mutlaka pre/probiyotik tozlardan kullanın. Piyasada son dönemlerde çoğaldı. Bir arkadaşın diyeti için kullandığı paketlerden kullandım son iki mayalamada ve kıvam, tat ve dayanıklılık açısından belirgin derecede farkettiğini gördüm. En basitinden eczanelerde 'reflor saşe' edinebilirsiniz. İçerisinde 10 paket var ve 20 tl. civarı fiyatı.
Barsaklarımızda bulunan sinir hücrelerinin omuriliğimizdekinden fazla olduğunu hatırlatırım. Yani yıllardır laf anlamayanlara söylediğimiz 'lafı nerenle dinliyorsun' cümlesi değişecek gibi.