View Single Post
Eski 18-01-2017, 14:45   #40
handancakan
Yeni Üye

handancakan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thunderon Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,

Sakaryadan 5100m2 tarla aldık. Tarla mirastan kalmış ve bir zamanlar fındıklık olan arazide meşe ve gürgen ağaçları almış başını gidiyor. Ağaç kesimleri için gerekli izinleri aldık ve önümüzdeki ay tarlayı temizleyeceğiz.

Tarla temizlendikten sonra ben kepçe ile kökleri temizleyip araziyi düzleştirmek istiyordum ama taban kısmındaki torfuda kazıyacağım için kararsızım. Sizce kökler kalmalı ve torf içerisine mi ağaçları dikmeliyim?

Ayrıca burada tek bir ürün değil de farklı meyve ağaçları dikmek istiyorum. Çoğunluk ceviz olacak şekilde elma, armut ,ayva badem, trabzon hurması , kiraz fındık (İçinde zaten mevcut bunları budayınca seneye verir diyorlar) ekmeyi düşünüyorum. sizlerinde önerilerine açığım. Burayı emeklilik zamanlarında kullanabileceğim bir bahçeye çevirmek istiyorum.

Değerli görüşleriniz ve desteklerinizi bekliyorum teşekkürler.
Merhaba, çok fazla çeşide girerseniz hastalık ve zararlılar ile mücadeleniz zorlaşacaktır. Özellikle ceviz ve elmayı bir arada dikerseniz, kurtlu meyvelerden muzdarip olabilirsiniz. Kimyasal ilacı asla önermiyorum ama en azından Bordo Bulamacı kullanım zamanları aynı zamana denk gelen türler daha iyi olur. Biz bahçeleri genellikle kapama (tek tür ve dölleyiciler) bahçe olarak tavsiye ederiz en azından 3 sıra ceviz, 3 sıra kiraz, 3 sıra trabzon hurması gibi ama asla iç içe değil.

handancakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön