View Single Post
Eski 26-11-2016, 10:02   #41
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Benim kafam karıştı biraz
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
...Ancak iki haftadır yaylaya giderken içinden geçtiğimiz köyde ev ekmeği yapıp sattıklarını gördük, hafta sonları ince ince götürüyoruz kahvaltıda ailecek. Bu tip arızalar gelişmeleri durduruyor tabi.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
...Yaz sonunda da devam edecektim olaya da tazesiydi, kurusuydu, turşusuydu acı biberler beni mahvetti Yemeğin yanında bir iki dilim ince de olsa ekmek istiyor insan.
Karışıklık düzelmiştir umarım.

Alışkanlıkları değiştirmek için kafaya koymak, bunları uygulamak ve etraftan destek görmek lazım. Haftasonları kahvaltı sofrasında hanım gevrek, kız açma, oğlan da çıtır çıtır boyoz yerken ve size gülücükler eşliğinde bakarken tabağın içindeki çökelek en tazesinden, zeytinyağı en soğuk sıkmasından domates te bahçedeki @birnefestoprak ın 'italian heirloom' undan olsa dahi mideye indiğinde alt taraf sesini çıkarmasa da beyin yanına birşeyler daha gelsin istiyorlar.

Kişilerin yaşı, metabolizmaları kilo açısından ele alırsak oldukça etkili oluyor. 'Su içsem yarıyor' kısmen doğru, 40 yaşından sonra metabolizma yavaş çalışıyor, hareket nispeten düşüyor ve alışkanlıklar aynı kalsa da dahi istemeden kilo alabiliyorsunuz. Yani üç dört ayda verdiğiniz kiloları bir kaç ayda geri alabiliyorsunuz ancak metabolizmadaki bozulma (tahlillerdeki kötüleşme) zaman alıyor. Bir bayan vardı yaşı 40 a yakın, yıllardır 'kilo alamıyorum, ben ne zaman 60 kiloyu geçecem' derdi her geldiğinde. Ben de '40 ından sonra alırsınız' demişim bir keresinde. Geçen geldi 70 kilo olmuş, böyle demiştiniz dedi. İyi dedim muradına ermişsin

Varsa bencileyin 'fazla kilolu' dan 'obez' sınıfına geçmek üzere olan, gelelim dolduruşa başlayalım pazartesi maça.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön