Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı
Bende 3-5 çeşit biber var, Ağustos ayında hepsi çiçeklerini döktü, meyve oluşturmadılar (balkon koşulu da etkiliyor tabii). Bilgi olsun diye yazıyorum...
Kontrol ettim (fotoğraflardan) şimdi, Temmuz ayında da aynı durum söz konusu...
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca
Sayın Kumdereli, biberlerin çiçek dökmesine ( deyim yerindeyse ) ben bir yaz tatilimi verdim.  Bazı günlerde onlarca mesaj, yazı okudum. Anlamadığım şeylerden biri de şu: Bu forumda bu derdin çaresi nasıl bulunamadı  Çünkü birçok üyenin ortak derdi biber konusunda, bu.
Çiçek dökme konusunda " Aman dikkat, saksının dolayısıyla toprağın fazla ısınması, biberin aşırı sıcağa maruz kalması bitkiyi strese sokar ve çiçek dökülmesine yol açar." tarzında çok uyarı var. Siz de benzer şeyler söylüyorsunuz.
|
Alıntı:
Sayın Kumdereli, söylediklerinize inanıp rahatlamak istiyorum; ama şu an balkondaki 4 bhutttan hiçbirinde meyve olmaması, birinin yüzlerce çiçek açıp 0 ürünle sezonu kapatmak üzere olması, diğerlerinin de çiçek bile açmadan sapır sapır tomurcukları dökmesi sadece " iklimle-ortamla " ilgili olabilir mi bilemiyorum .... ?
|
Alıntı:
Ben inat ediyorum,  Bence bu sitede acı biber için bol sıcak ve bol güneş olması gerektiği söyleniyor.YAZIN EN SICAK NOKTADA GÜNEŞİN ALTINDA YETİŞTİRİN diyor adamlar ...
Hatta burada şöyle bir not daha vardı: Ne kadar bol güneş, o kadar bol acı biber, diye... Şimdi aradım ama o cümleyi bulamadım. Yani adamlar bol güneş ve sıcağın biber için vazgeçilmez olduğunu iddia ediyorlar. Neye göre, hangi coğrafyaya göre, hangi rakam aralığı..... söylediğiniz gibi bunlar havada kalan ifadeler...Ama o sitedeki en yetkili birilerinin bu yazıları okuduğuna eminim... Çünkü bol bol isimleri geçiyor, bunu onlar da biliyor olmalı 
|
Bana göre tohum Satıcılarının Ezbere yazarak, bu biberlerin bol bol sıcakgı sevdikleri konusu palavradır . (Tabi biberimiz Meyve tuttuktan sonra, maruz kalacağı güneşin,sıcaklıgın acılıgı etkilemesi konusu başka)
Aşagıdaki fotograflarda görüldüğü gibi, yazın çiçek döken biberlerimi deneme amaçlı Ekim ayında budamıştım.
http://www.agaclar.net/forum/1481542-post628.htm
yeni sürgünler ve çiçekler neticesinde meyve tomurcuklarını Allaha şükür dün görmüş bulunuyoruz.
Tekrar etmek gerekirse bence ürün alamadığımız bu tip biberleri kışın öldürmeyelim, Budayalım. Donmayacakları bir yerde kışı atlatsınlar. seneye sıcaklar gelmeden önce gövde gelişimi ile zaman kaybetmemiş olur, turfanda ürün alırız.
Tohumları, fideleri yine bir çok kişinin yaptıgı gibi evde büyütüp çiçeklerini çok sıcak günlere yakalatmadan erkenci ürün alabiliriz, veya sadece bu tipler için
Güzlük geç dikim yaparak ekim-kasımda hasat yapabiliriz.
Not: çok sıcak memleketler içindir. iyi günler.