View Single Post
Eski 05-10-2016, 11:29   #93
bahcedenn
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Sadece talep eden katılımcılar için en az mesaj sayısı ve en geç üyelik tarihi hakkında önerilerinizi bekliyorum.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Ben ilk kez tohum talep eden uyeler icin ne mesaj sayisi ne de uyelik tarihi acisindan bir kisitlama getirilmemesi gerektigini, ayni katilimcinin sonraki senelerdeki tutumuna gore kisitlamaya gidilmesinin iyi olacagini dusunuyorum. Bu, sanirim zaten kismen yapiliyor.

Ben de Sn. birnefestoprak gibi düşünüyorum. Hatta şöyle de bir örnek vereyim. Sizi instagramdan ya da facebooktan 3-5 aydır takip eden, gittiğiniz yoldan gitmek isteyen ve paylaşımlarınızı uygulamak isteyen bir takipçiniz agaclar.netten doğal olarak habersiz olabilir. Ama sizin duyurunuz ile haberdar olacaktır ve yuppiii ne de güzel bir etkinlik ve bir sürü geleneksel tohuma sahip olabileceğim diyecektir.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Bizim problemimiz daha çok forumda sıfır mesajı olan üyeler ya da etkinlik başladıktan sonra üye olup tohum talep edenlerde oluyor.

Benim aklımdan geçen; üyelik tarihi en yeni etkinlikten 1 ay öncesi (söz gelimi 1 Eylül ve öncesi) ve son 3 ay içinde en az 4 mesajı olan üyeler şeklinde. Böyle yaptığımızda foruma sadece tohum almak için gelip ortadan kaybolacak kişileri önemli ölçüde elemiş oluruz, öte yandan da dozunda bir önlem olur.
1 ay sınırlaması ile demin verdiğim örnekteki gibi yeni gelecek üyelere de istemeden kısıtlama yapmış olacağız. Bunu yapmamak için ben de Sn. birnefestoprağın söylediği gibi yaparsak daha yerinde olur gibi duruyor.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön